Zo breng je hotel vibes in jouw eigen interieur en tuin

Een interieur geïnspireerd op een hotel kan een gevoel van luxe en comfort creëren in je huis. Hieronder vind je enkele tips om een interieur te creëren dat doet denken aan een chique hotel.

1.   Kleur

Hotels gebruiken vaak neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs om een gevoel van rust en kalmte te creëren. Kies voor neutrale kleuren voor de muren, vloeren en plafonds en voeg wat kleur toe met accessoires zoals kussens en gordijnen.

2.   Verlichting

Verlichting is belangrijk in een hotelinterieur omdat het de sfeer van de ruimte beïnvloedt. Kies voor dimbare verlichting om een gezellige en intieme sfeer te creëren. Gebruik ook verschillende soorten verlichting, zoals tafellampen, vloerlampen en plafondlampen om de ruimte goed te verlichten.

3.   Meubels

Hotels gebruiken vaak meubels van hoge kwaliteit om een gevoel van luxe en comfort te creëren. Kies voor meubels van goede kwaliteit die comfortabel zijn om in te ontspannen. Een grote bank en fauteuils zijn bijvoorbeeld goede keuzes voor een hotelinterieur.

4.   Textuur

Hotels maken vaak gebruik van textuur om een gevoel van luxe te creëren. Voeg textuur toe aan het interieur met zachte tapijten, kussens en gordijnen. Een wollen deken over de bank kan ook een gezellige sfeer creëren.

5.   Beddengoed

Een slaapkamer geïnspireerd op een hotel moet een gevoel van luxe en comfort creëren. Kies voor hoogwaardig beddengoed van goede kwaliteit en zorg voor veel kussens en dekens. Een zacht tapijt aan de voet van het bed kan ook een gevoel van luxe toevoegen.

6.   Badkamer

Een badkamer geïnspireerd op een hotel moet een gevoel van luxe en comfort creëren. Kies voor hoogwaardige handdoeken en badjassen en voeg accessoires toe zoals zeepdispensers en opbergmanden. Zorg voor goede verlichting en voldoende opbergruimte om de badkamer netjes te houden.

7.   Accessoires

Accessoires zijn belangrijk om een hotelinterieur compleet te maken. Kies voor decoratieve items zoals sierkussens, vazen en kaarsen om de ruimte aan te kleden. Voeg ook kunstwerken toe aan de muren om de ruimte te personaliseren en een persoonlijke touch te geven.

8.   Planten

Planten kunnen een gevoel van frisheid en leven toevoegen aan een hotelinterieur. Kies voor grote planten in mooie potten om een statement te maken. Planten kunnen ook helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de ruimte gezonder te maken.

9.   Opgeruimd

Een opgeruimde ruimte is essentieel voor een hotelinterieur. Zorg voor voldoende opbergruimte om spullen uit het zicht te houden en houd de ruimte netjes en georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van kasten, manden en dozen om spullen in op te bergen.

10.                 Details

Details maken het verschil in een hotelinterieur. Kies voor mooie deurknoppen, lichtschakelaars en stopcontacten om de ruimte een luxe uitstraling te geven. Daarnaast kunnen geurkaarsen en diffusers zorgen voor een heerlijke geur in de ruimte. Details gelden ook voor in de vloer. Hotels hebben vaak ook prachtige vloeren met mooie details, zo kan je bijvoorbeeld denken aan een houten visgraatvloer. Voor vloeren met mooie details kan je ook bij Stilefloors terecht, op stilefloors.nl vind je allerlei verschillende opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *