Vier tips om je studentenkamer leuker te maken

Misschien is je studentenkamer je droomkamer. Je moet namelijk veel spullen in een kleine plek kwijt. Maar dat betekent niet dat je geen ruimte hebt om leuke dingen toe te voegen aan je kamer. In deze blog helpen we je je studentenkamer leuker te maken door handige tips die je zelf kunt doen!

1.   Creëer rust met een opgeruimde kamer

Als je net in je kamer gaat wonen, heb je misschien nog niet zoveel spullen. Maar dit verandert heel snel. Daarom is het belangrijk om ruimte te creëren in je kamer, zo kun je je spullen die je nu hebt goed opbergen en kun je toekomstige koopjes ook kwijt.

Het helpt namelijk om minder belangrijke spullen uit het zicht te hebben. Op deze manier kun je je volledig concentreren op studeren, of juist goed ontspannen als je dat wilt.

2.   Kies een dekbedovertrek met een leuke kleur of design

Als je niet zoveel ruimte hebt, moet je creatief zijn. Ook als je een dekbedovertrek 200×200 wilt hebben, heb je genoeg keuze uit mooie kleuren en designs. Een andere tip is om te kiezen voor een dekbedovertrek met een dubbelzijdig design, zodat je het kunt omdraaien voor een geheel nieuwe uitstraling.

Of ga voor een dekbedovertrek met een rustige kleur en voeg wat kleurrijke kussens toe voor een speels effect. Vergeet ook niet om te letten op de kwaliteit van het materiaal, zodat je kunt genieten van een comfortabele nachtrust.

3.   Maak gebruik van subtiele verlichting

Ken je die lelijke hoofdlampen die hangen in het midden van je kamer? Deze lampen maken je kamer onbewust, minder mooi. Om je kamer mooier te maken is het een goed idee om meerdere soorten lampen te halen met warme kleuren.

Koop bijvoorbeeld een stalamp, hanglamp en bureaulamp. Er zijn drie soorten verlichting waar je rekening mee moet houden: sfeerverlichting, studie verlichting en accentverlichting. Sfeerverlichting zorgt voor een gezellige en warme sfeer in je kamer. Kies voor kleine lampjes, zoals tafellampen of wandlampen, en gebruik bijvoorbeeld warm wit licht om een gezellige sfeer te creëren.

Om te studeren of te werken is het belangrijk om goede studie verlichting te hebben. Kies voor een heldere en gerichte lichtbron, zoals een bureaulamp of een staande lamp met een verstelbare arm. Accentverlichting is bedoeld om specifieke objecten of delen van de kamer te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan spotjes die een schilderij of een boekenplank uitlichten.

4.   Hang een whiteboard op

Wil je creatief zijn maar vind je het ook belangrijk om geordend te zijn? Hang dan een whiteboard op in je studentenkamer. Hier kun je al je gedachtes uitschrijven. Maak een weekplanning op het whiteboard, maak aantekeningen of schrijf een to-do lijst. Bovendien kun je het gebruiken voor creatieve uitingen, zoals tekeningen of inspirerende quotes.

Met deze tips kun je zelfs in een kleine ruimte een gezellige en persoonlijke sfeer creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *