Verlichting voor de tuin en meer

Verlichting voor de tuin is tot voor kort altijd problematisch geweest. Om buiten verlichting te realiseren moesten vaak leidingen van binnen worden doorgetrokken. Maar elektriciteit en water is geen goede combinatie en ook de lampen waren niet altijd geschikt voor buitenshuis. De led lamp heeft daarin verandering gebracht. Gecombineerd met een accu op zonne-energie kan je nu ook in de tuin overal verlichting aanbrengen. Ben je op zoek naar de juiste lampen voor je tuin? Vindt het hier!

1. Buitenlamp met sensor

Dit is de meest gebruikelijke verlichting in de tuin en dat is ook niet onlogisch. Als je bij donker door de tuin naar het huis gaat is het prettig om daarbij licht te hebben. Niet alleen om je weg te vinden maar ook om de deur zonder gedoe te kunnen openen. Daarbij is het een goed gevoel dat een dergelijke lamp ook bijdraagt aan de beveiliging. Onwelkome bezoekers zijn immers vaak niet gediend van licht. Aandachtspunten zijn het bereik van de sensor en de felheid van het licht.

2. Praktische verlichting

Zeker bij een grotere tuin is het een goed idee om voor praktische verlichting te zorgen om problemen te voorkomen. Je kan hierbij denken aan de hoeken van de tuin. Ook bij paden en de eventuele vijver is een praktische verlichting een goede optie. Hiervoor is er bijvoorbeeld solar verlichting in de vorm van staande lantaarns. Deze zijn praktisch, omdat ze automatisch inschakelen als dat nodig is en je er verder geen omkijken meer naar hebt.

3. Sfeerverlichting

Met sfeerverlichting kan je van je tuin een heel bijzondere plaats maken als het donker is. Hierbij geldt zeker dat minder soms meer is. Met een paar spots kan je een mooie struik of boom een heel bijzondere aanzicht geven. Ook het afwisselen van donker en licht kan voor een geheimzinnige sfeer zorgen. Wie van romantisch houdt, kiest voor solar toortsen die je overal kan plaatsen. Het licht lijkt op echt vuur en geeft een bijzondere sfeer aan iedere tuin.

4. Feestverlichting

Een tuinfeest is niet compleet zonder feestverlichting. Uiteraard zijn er de traditionele vormen van feestverlichting in een modern jasje. Denk hierbij aan gekleurde led lampjes die veel praktischer zijn dan de vroegere gloeilampjes. Ook lampions zijn onmisbaar voor een romantisch tintje, led lampjes zorgen voor meer veiligheid en extra sfeer. Wil je wat extra spektakel? Overweeg dan eens laserlicht. Er zijn diverse modellen te koop die bijzondere effecten geven, je gasten zullen verrassen en tevens betaalbaar zijn.

5. Leeslampen

De overkapping van een tuinterras wordt steeds populairder en op deze manier wordt de tuin als het ware bij het huis getrokken. Ook buiten moet er dan ruimte zijn voor hobby’s zoals lezen of andere zaken waarvoor voldoende licht beschikbaar moet zijn. Een staande lamp met leeslamp is ook voor buiten een mogelijkheid. Bij de moderne lampenwinkel vind je een ruim assortiment geschikt voor binnen en buiten. Ook in de stijl van jouw voorkeur is er beslist een geschikte lamp te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *