Je boom verzorgen, uitbesteden of zelf doen?

Het is bij veel mensen een veel voorkomend probleem. De boom achter, voor of naast je huis gaat er elk jaar een stukje minder mooi uitzien. Dit is hartstikke logisch, want jouw kennis van boomverzorging houdt al snel op. Je weet niet precies wat een boom nodig heeft om optimaal te groeien en hem optimaal te beschermen tegen ziektes. Want ja, deze kunnen bomen ook krijgen. Niks is mooier dan een mooie, gezonde en volwaardige boom in je tuin en daarom lees je in dit artikel alles wat je moet weten over het optimaal verzorgen van jouw boom.

Specialisten

Allereerst raad ik ten zeerste aan om, voordat je begint aan ‘project boomverzorging’, de hulp in te schakelen van een aantal specialisten. Zij kunnen je precies vertellen waar jouw boom overschotten, genoeg of tekorten aan heeft. Op deze manier weet jij precies wat jouw boom te veel, of misschien wel te weinig binnenkrijgt. Zoals gezegd bestaat de kans dat jij hier vrijwel niets van af weet of het je ook vrij weinig interesseert. In dit geval is het ten zeerste aan te raden om een aantal specialisten verantwoordelijk te stellen voor de volledige verzorging van de boom. In dit geval besteed jij je werk dus uit. Niet is mooier dan een goed verzorgde boom. Dit is iets wat jij achter in je tuin zal hebben als een gespecialiseerd bedrijf de boom bij jou regelmatig blijft controleren en onderhouden. Bedrijven hebben over het algemeen net wat meer kennis over waar jouw boom behoefte aan heeft. Hiernaast weten ze bijvoorbeeld ook het nodige over de juiste manier van snoeien of bewateren. Dit is iets waar jij bijna een complete studie voor zal moeten volgen en je hierna eigenlijk nog niet volledig zeker bent over waar jouw boom nou precies behoefte aan heeft.

Studie

Zoals net genoemd, bestaan er dus enkele studies om te leren hoe jij jouw boom optimaal moet verzorgen. Deze studies kosten behoorlijk wat tijd, geld en energie, maar het is het uiteindelijk allemaal waard. Het snoeien op een juiste manier van een boom bijvoorbeeld is een erg lastige klus. Wanneer jij je goed hebt ingelezen en al enige ervaring hebt op kunnen doen, zal deze klus op de lange termijn als vrijwel makkelijk worden beschouwd. Op deze manier hoef jij geen bedrijf of een andere specialist in te schakelen en kun jij voortaan zeggen dat jij alles weet over boomverzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *