Tips voor goede tuinverlichting

In de donkere wintermaanden is het pas laat licht en al vroeg donker. Binnen verlichten we dan ook onze woonkamer met een kerstboom en andere sfeerverlichting. Als je vervolgens naar buiten kijkt wil je geen donker gat zien. Om in het donker ook nog van je tuin te kunnen genieten is het essentieel om tuinverlichting te hebben. In dit artikel enkele tips die je wellicht op weg kunnen helpen.

Maak op tijd een verlichtingsplan

Het gemakkelijkst is om tijdens het ontwerpen van je tuin rekening te houden met je verlichting. Dit kan het overhoop halen van je tuin voorkomen. Bovendien kan je daarmee kosten besparen. Het beste is dan ook om je verlichtingsplan in je tuinontwerp te verwerken. Denk daarbij goed na over welke sfeer je wil creëren.

Doe een licht test in je tuin

Om in je huidige tuin een idee te krijgen van de verlichting die je wellicht wil gaan plaatsen kan je een licht test doen. Zet ‘s avonds wat theelichtjes op plekken waar je een lichtbron zou willen plaatsen. Ook kan je met een zaklamp vanuit bepaalde hoeken schijnen om echt een goed idee bij je verlichting te krijgen. Bekijk vervolgens je tuin vanuit huis en de tuin zelf.

Sfeerverhogend

Een mooie tuinverlichting zorgt vooral ook voor een fijne sfeer in je tuin en rond je huis. Bij echte sfeerverlichting kan je denken aan vloerlampen die het pad verlichten, wandlampen voor op je muur of grondspots rond een boom of grote plant. Ook kun je sfeerverlichting ophangen aan je muur of bijvoorbeld je composieten schutting. Enkele sfeerverlichting kan je wellicht ook zelf maken zoals lantaarns of uitgesneden pompoenen in de wintertijd.

Bron: Tuinhoutcentrale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *