Dé trends van 2020: tuin loungesets en loungebanken

Ben je al aan het rondkijken om je tuin of terras weer een update te geven voor komend voorjaar? Heel goed, want daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. En juist in het vroege voorjaar heb je nog alle keus van de wereld. Nog voor het voorjaar begint, is de nieuwe collectie loungesets voor buiten al bekend. Want de collectie is al in het najaar van 2019 samengesteld en is nu helemaal compleet. Wat kan je verwachten van de collectie van 2020 voor het inrichten van je loungetuin?

Loungesets anno 2020: Innovatieve outdoor stoffen

Materialen worden steeds slimmer, ook voor buitenmeubelen. Denk aan de introductie van all weather materialen, een aantal jaren geleden. In 2020 zet deze trend door en het segment weerbestendige stoffen wordt steeds groter en ook steeds hipper en mooier. Het leuke is verder dat je heel veel samenstellingen en kleuren zelf kan kiezen en combineren. Ideaal bovendien voor het Hollandse regenachtige weer. Over het algemeen zijn setjes binnen twee uur weer droog, waardoor je lekker snel weer buiten kunt genieten. Dat zit toch net even wat lekkerder.

Multifunctionele loungesets voor buiten

Wil je graag zelf je opstelling bepalen in je eigen tuin, terras of balkon. Uiteraard, want elke buitenruimte ziet er anders uit. Met een multifunctionele modulaire loungeset, bepaal je op element niveau exact wat je wilt. En vaak kunnen de elementen van de tuin loungesets gewoon eenvoudig aan elkaar geklikt worden, zodat niemand het ziet. Ideaal toch, zo’n oplossing?

Combinatie van loungebanken en dining functionaliteiten

Enkele jaren geleden was het ineens nieuw in de markt: combinaties van een lage loungeset en een hoge dining tuinset; de lounge dining set. Steeds meer mensen vinden dit een handige en mooie opstelling, waardoor het segment groeit. Ook in 2020 is er weer een ruime keuze in deze functionele en mooie loungebanken te vinden. Want laten we eerlijk zijn; een loungebank in de tuin, met lekkere dikke kussens, zit toch een stuk lekkerder dan een hard opklapbaar tuinstoeltje.

De kleuren van 2020

Traditioneel worden er veel grijs- en bruintinten gebruikt in de tuinmeubelcollecties. En op zich ook logisch; deze meubels staan jarenlang in je tuin en neutrale tinten genieten dan bij veel mensen ook de voorkeur. Wat we wel zien, is dat de tinten wat lichter worden. Bijvoorbeeld in plaats van antraciet, de lichtere tinten grijs of strak wit. En in plaats van ‘ouderwets’ donkerbruin, vooral de naturel tinten, waar ook ecru weer wat terugkomt. Om het geheel wat frisser te maken, is het gebruik van tuinkussentjes en sierkussentjes erg leuk, vooral in vrolijke kleuren van dit seizoen.

Meer lezen over lounge tuinmeubelen?

Nu de nieuwe collecties compleet zijn, is het tijd om alles van de topmerken te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan Garden Impressions Outdoor tuinmeubelen; bekend van de goede prijs-kwaliteitverhoudingen. Of 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen, bekend van de  hoge kwaliteit en wel 10 jaar garantie. Elk merk heeft zo zijn eigen nieuwe 2020-updates voor de start van het nieuwe tuinmeubelseizoen. Nieuwsgierig? Kijk op Tuinmeubelland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *