Een paardenbox verrijking van de tuin

Paardensport is heel populair in Nederland, vooral onder meiden. Maar er zijn ook jongens die de sport beoefenen. Er worden ook allerlei wedstrijden en toernooien georganiseerd. Internationaal is de paardensport ook heel populair, in landen zoals Engeland en Frankrijk.
Iemand die op een paard rijdt noem je een ruiter. Nederland heeft een paar hele bekende ruiters die al verschillende prijzen hebben gewonnen. Een paar bekende ruiters zijn Adelinde Cornelissen, Jur Vrieling en Jeroen Dubbeldam. Zij hebben onder andere olympische medailles en wereldtitels binnengesleept. Je hebt verschillende categorieën in de paardensport je hebt springen, dressuur, Eventing, Reining en Voltige. De bekendste categorie is springen. Daarbij moeten paard en ruiter een parkour afleggen binnen een bepaalde tijd. Op het parkour staan allerlei obstakels, zoals hekjes en muurtjes. Voor elke categorie moet je speciaal een paard opleiden, hiervoor worden speciale paarden gefokt.

Paarden fokken Nederland

Waarom worden paarden gefokt? Paarden worden gefokt voor de paardensport. Voor elke categorie in de paardensport worden speciale paarden gefokt met de juiste eigenschappen, zo krijg je de juiste paarden voor de juiste categorie. Nederland is heel goed in het fokken van paarden in 2014 verdiende Nederland 273 miljoen euro aan het expoteren van paarden naar de rest van de wereld. Nederland is zo goed in het fokken van paarden, omdat de kopers van de paarden binnen een straal van 100 km tientallen maneges, fokkerijen of concours kunnen bezoeken. In Nederland heb je ook een hele strenge keuring, daarom zijn de paarden die je in Nederland koopt voor sport ook van de beste kwaliteit. De paarden die gefokt worden leven onder zeer goede omstandigheden, dit om het paard zo goed mogelijk te houden, daar zijn wel enkele voorzieningen voor nodig, zoals een paardenstal, groot stuk land met gras en zand, en allerlei verzorgingsproducten. Wat ook heel handig is voor in de stal is een paardenbox.

Paardenbox

Wat is een paardenbox? Een paardenbox is niets anders dan vier dichte wanden voor het verblijf van een paard. De box is voorzien van een goede ventilatie en een droge ligplaat. Paardenboxen zijn er in verschillende maten te verkrijgen, zoals 2,50 m tot 4 m zo kan het paard rustig draaien en liggen. De materialen van de paardenboxen zijn goed en strak afgewerkt, zodat het paard zich niet kan verwonden in de paardenbox. Je kan de paardenboxen bestellen die van het materiaal bamboe gemaakt is. De meeste paardenboxen worden gemaakt van bamboe, omdat het veel sterker is dan hout en veel beter voor het milieu is, omdat als je bamboe kapt het automatisch doorgroeit na de oogst. Bamboe is dus beter voor het milieu en voor de paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *