Rouwboeketten aanschaffen voor op de kist

Het laatste afscheid valt altijd zwaar. Het is een moeilijke tijd waarin eenieder nog eenmaal een laatste eerbetoon kan geven, aan de persoon waar zoveel van is gehouden. Uiteraard wordt de herdenking goed verzorgd. Er wordt een mooie kist uitgekozen, al dan niet naar de keuze van de overledene, die precies past bij de persoon. Ook de kleding en de make-up worden verzocht. Het favoriete pak of jurk word aangedaan en het gezicht wordt behandeld. Allemaal om de overledene een waardig laatste afscheid te bieden. Rouwboeketten zijn hierbij een mooi laatste eerbetoon.

Bloemen om van te rouwen

Bloemen brengen altijd gevoelens naar boven. Bloemen kunnen een gevoel van blijdschap opwekken, dankzij de mooie kleuren en de sterke geuren. Dit kan helpen bij de verwerking van het grote verdriet. Een mooi rouwboeket op de kist is dus veel meer dan alleen om de kist aan te kleden. Ze geven namelijk een extra emotionele betekenis aan het moment zelf.

Rouwboeketten kunnen ook wat persoonlijks zeggen over de overleden persoon. Kies bijvoorbeeld de favoriete bloemen, waar ongetwijfeld een persoonlijk verhaal aan zit. Herinneringen kunnen bij het zien of ruiken van de bloemen weer naar boven stromen alsof ze gisteren zijn gebeurt.

Een zorgvuldig samengesteld boeket zegt ook wat over hoe de nabestaanden over de overledene dachten. Een mooi, groot, florissant boeket straalt uit dat er veel gegeven is om deze persoon. Het laat zien hoeveel er is gehouden en samen is meegemaakt.

Het perfecte rouwboeket

De mogelijkheden voor het samenstellen van een rouwboeket zijn werkelijk eindeloos. Het maakt niet uit welke bloemen je wilt, het kan allemaal gekozen worden. Immers is voor een laatste eerbetoon niks te veel. Je hebt zelf de regie, al kun jij je natuurlijk altijd laten adviseren. Tegenwoordig zijn er diverse online specialisten waar je je kunt adviseren of rustig op je gemak een boeket kunt samenstellen. Wil je een mooi wit boeket, een andere enkele kleur of juist een heel uitgedost boeket vol met verschillende kleuren? Jij bepaalt. Vervolgens zullen de boeketten op jouw gewenste tijd en locatie thuisbezorgd worden. Ideaal in dus voor in deze drukke periode.

Naast de keuze aan bloemen kun je ook de vorm bepalen. Rouwboeketten op een kist worden namelijk niet in een vaas gepresenteerd, maar worden veelal op een stuk gezet. De bloemen zitten dan in een bepaalde vorm aan elkaar vast. Traditioneel gezien is de vorm doorgaans een cirkel. Tegenwoordig kun je echter uit een verscheidenheid van mogelijkheden kiezen. Een populaire optie is het hartvormige boeket. Dit straalt vaak meer warmte uit dan een cirkel.

Het mag duidelijk zijn dat een rouwboeket op de kist net even wat extra’s toevoegt aan het laatste eerbetoon. Het is daarom altijd een goede mogelijk om jouw dierbare nog eenmaal te eren.

Bron: Wishflowers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *