Met deze tips leg jij het mooiste gazon aan

Zoek jij een manier om je tuin duurzaam in te richten? Probeer dan eens het leggen van kunstgras te overwegen. Kunstgras is namelijk onderhoudsvrij en erg gebruiksvriendelijk. Er zijn natuurlijk wel een paar verschillen als je echt gras wilt aanleggen of kunstgras. Op de goede manier kunstgras aanleggen kan fysiek best zwaar zijn. Zorg daarom ervoor dat je deze tips opvolgt. Met het opvolgen van deze tips van Gras en groen kunstgras kan niets verkeerd gaan.

De juiste ondergrond

Voordat je kunstgras wilt plaatsen is het belangrijk om de ondergrond te egaliseren. Zorg dat grondwater goed afgevoerd wordt. Je kunt straatzand goed gebruiken als ondergrond, werk dit dan wel af met of een afsluitband, tegels of stenen. Als je de ondergrond hebt voorbereid dan kun je een stabilisatiedoek leggen. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond nog strakker ligt en als pluspunt, onkruid groeit er niet doorheen.

Het aanleggen van kunstgras

Als de ondergrond gelegd is volgt het leggen van kunstgras. Je kunt je kunstgras gemakkelijk uitrollen. De opsluitbanden kunnen tot 3 centimeter overlappen. Bij de aansluitende delen mag er een overlapping zijn van 5 tot 10 centimeter. Je wilt natuurlijk je kunstgras precies op de juiste maat neerleggen. Het fijne aan kunstgras is dat het zich gemakkelijk laat snijden dus je kunt het simpel en snel op maat snijden. Let er bij het snijden wel op dat je niet snijdt in de bovenkant van de grasmat. De juiste manier om te snijden is om in de rug van het tapijt te snijden. Als je het kunstgras te dicht op elkaar hebt gelegd is er geen reden tot paniek. De delen die uitsteken kun je gemakkelijk verwijderen door met een stanley mes de randen weg te snijden.

Als laatste stap

Kunstgras is onderhoudsvrij. Als de lijm is opgedroogd kun je met een borstel zachtjes de grassprietjes omhoog borstelen. Als je dit regelmatig doet dan ziet je grasmat er altijd uit als nieuw. Je kunt je kunstgras ook instrooien met zand maar dit is je eigen keuze. Als je dit doet moet je wel ervoor zorgen dat het zand gelijkmatig op het gazon wordt verdeeld zodat je een egale oppervlakte hebt. Per vierkante meter heb je ongeveer 5 kilo zand nodig. Gebruik bij het borstelen van je gras het liefste een stevige borstel of harde bezem. Borstel altijd tegen de richting van de grassprietjes in.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Het ene kunstgras is het andere niet en verschilt nogal per kwaliteit. Het beste wat je kunt doen is van tevoren even oriënteren op de prijs en kwaliteit van de verschillende kunstgras soorten die worden aangeboden.
De kwaliteit wordt bepaald door onder andere de kleur vastheid en hoe dicht dat de vezels op elkaar zitten. Het gezegde luidt “goedkoop is duurkoop” en dit geldt ook zeker bij kunstgras. Denk goed na over wat je wilt doen met je kunstgras. Wil je kunstgras laten leggen omdat het mooi is of wil je het neerleggen voor je kinderen, zodat ze erop kunnen spelen? Als je het doel van je kunstgras duidelijk voor ogen hebt en deze tips opvolgt kan er niets verkeerd gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *