Maak van je buitendeur een blikvanger!

De buitendeur. Niet iets waar je direct aan denkt als het gaat over de uitstraling van je woning. Toch kunnen buitendeuren je huis maken of breken. Dus waarom zou je van je deur geen blikvanger maken.

Stijl

Deuren heb je in alle soorten en maten. Hout, kunststof, met glas of helemaal dicht. Het mooiste is natuurlijk om van je woning een geheel te maken. Een strakke kunststof deur met diagonale ruit kan goed in een nieuwbouwwoning, maar past minder mooi bij een boerderij met glas in lood en luiken op de ramen. Kies dus een deur die bij je woning past en bij je eigen wensen. Hoewel zowel houten als kunststof deuren tegenwoordig in legio kleuren beschikbaar zijn, is kleur erg smaak gebonden. Mocht je er dus over denken op termijn te gaan verhuizen, dan kun je het beste een ‘veilige’ kleur gebruiken. Diepgroen, staalblauw, wijnrood en crème zijn veelgebruikte kleuren. Wil je een deur die jouw persoonlijkheid weergeeft, dan kun je uiteraard ook kiezen voor iets gewaagds zoals geel, pasteltinten of zwart.

Functie

Een deur is een deur hoor ik je denken. Dus wat nou functie? Uiteraard is een buitendeur in eerste instantie niets meer of minder dan de ingang van je woning of tuin. Maar wat zoek je in een buitendeur? Een blikvanger, een simpele afsluiter of misschien wel een hyper geavanceerde beveiliging? Je kunt kiezen voor brandwerende deuren met een stalen binnenwerk, camera intercom en drie sterren politiekeurmerk om van je woning een vesting te maken. Of wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt een boerendeur, die in twee delen te openen zijn. Zo kun je heerlijk in de tuin werken zonder dat je kinderen de weg op rennen. Ook heb je buitendeuren waarin een klein te openen raampje verwerkt zit, zodat je niet direct de hele deur hoeft te openen. Handig bij collectes of onverwachts bezoek.

Upgraden

Een nieuwe buitendeur is over het algemeen een kostbare aankoop. Je kunt met wat kleine aanpassingen je huidige deur een upgrade geven zodat deze past bij je wensen, zonder direct heel veel geld uit te geven. Heb je een deur met veel glas? Overweeg dan om melkglas aan te brengen tegen inkijk en warmte. Of verhoog de borstwering om je deur een andere uitstraling te geven. Veiligheid kun je verhogen door nachtsloten, anti-inbraakstrips en een kijkglaasje. Zodra je hang en sluitwerk kiest met 3 sterren veiligheidskeurmerk, geven veel opstalverzekeringen je bovendien een kleine korting op je premie. Zo verdient je investering zichzelf terug. Een likje verf, rolletje raamfolie, nieuw naambordje en wat hangbakjes met planten kunnen je woning een hele andere uitstraling geven. Zo zie je maar weer, je buitendeur pimpen hoeft niet duur te zijn!

Bron: http://www.stylishcolors.eu/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *