Dit zijn de tuintrends van 2018

Wanneer de temperatuur stijgt en de zon zich laat zien, zijn we volop in onze tuin te vinden. Het is heerlijk om in de tuin te zitten met vrienden en familie om bijvoorbeeld te barbecueën. Plaats er een opblaaszwembad bij voor de kinderen en een loungebank met lekkere wegzak-kussens en misschien wel een hangmat voor jezelf. Een parasol maakt het plaatje helemaal compleet! Als je zoveel in de tuin te vinden bent, dan is het belangrijk om je tuin klaar te maken voor de zomer. Een van de tuintrends van dit jaar is om van je tuin een soort tweede woonkamer te maken. Ben je benieuwd hoe je je tuin even mooi maakt als je woonkamer en hoe je de mooiste tuinkussens uitkiest? In dit artikel bespreken we de leukste tuintrends van dit moment.

Creëer een huiskamergevoel

Je kunt je tuin dat gezellige huiskamergevoel geven door je tuin te versieren met sierverlichting, mooie stoelen en een lekkere loungebank. Op een loungebank kun je natuurlijk pas echt relaxen als deze is voorzien van mooie sierkussens waar je heerlijk in weg kunt zakken. Hoe meer kussens hoe beter, want dit geeft een gezellig en knus effect. Kies kussens in allerlei printjes en kleurtjes, want dat staat het leukste.

Trendy tuinstoelen

De tijden van witte plastic tuinstoelen zijn voorbij! Moderne tuinstoelen zien er veel beter uit. Neem bijvoorbeeld een kuipstoel, speciaal voor in de tuin. Je kunt je tuinstoelen samen met een bijpassende tuintafel aanschaffen, maar je kunt ook kiezen om van je stoelen een stelletje eyecatchers te maken. Kies hiervoor design stoelen in een opvallend kleurtje.

Combineer verschillende stijlen en materialen

Het is helemaal van nu om verschillende materialen te combineren met elkaar. Zo kun je tuinstoelen gemaakt van kunststof prima bij een houten tafel neerzetten. Of wat dacht je van een aluminium tafeltje voor bij de loungebank? Voor een echte huiskamergevoel kun je kiezen voor materialen die ook in je woonkamer gebruikt worden. Hierop aansluitend is het ook helemaal hip om stijlen met elkaar te combineren. Deze trend is perfect voor mensen die niet kunnen kiezen uit een boho, romantische of moderne tuin! In 2018 kunnen alle stijlen door elkaar, dus leef je uit!

Heerlijk relaxen

Een tuin waarin je kunt loungen is helemaal hip. Koop dus een grote loungebank waar je met het hele gezin op kunt relaxen. Schaf ook gelijk een paar loungekussens aan, die je kunt combineren met een aantal sierkussens in allerlei printjes en kleurtjes. Heb je speciale wensen voor een loungekussen? Tegenwoordig zijn de kussens op maat te verkrijgen, waardoor je in een handomdraai de ideale loungehoek in je tuin kunt maken. Op deze manier zou je iedere dag wel in de tuin willen genieten!

Kleurrijk of natuurlijk?

Je kunt in 2018 twee kanten op wanneer op het kleur aankomt. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke tuin om de boel flink op te fleuren. Een tuin vol kleur geeft een instant zomergevoel, met allerlei kussens, parasols, hangmatten, stoelen en tuinverlichting. En dit allemaal in vrolijker kleurtjes en printjes! Je kunt alles mixen en matchen met elkaar, waardoor je je eigen unieke stijl creëert. Houd je het liever wat rustiger? Kies dan voor een neutrale en natuurlijke tuin. Tuinkussens en sierkussens in neutrale en aardetinten passen hier goed bij. Deze kleuren staan erg mooi bij kussens in andere lichte kleuren, pastelkleuren en poederkleuren. Qua tuinmeubilair zit je goed als je dit in een zwarte of houtachtige kleur kiest.

Het credo van dit jaar is dat in je tuin alles mag. Je kunt dus allerlei materialen, kleuren, prints en stijlen met elkaar mixen en matchen. Als je aandacht besteed aan leuke details, maak je van de tuin echt een extra woonkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *