Je tuin voorbereiden op een tuinfeest

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van een feest in de tuin komende zomer? Een tuinfeest is ontzettend leuk. Het voordeel van tuinfeesten in de huidige tijd is de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden. Zeker in een grotere tuin! Daarbij is de kans op besmettingen buiten veel kleiner dan binnen. Bij de organisatie van tuinfeesten zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld al een vuurpot aangeschaft? Het houdt mensen warm en zorgt voor een hele gezellige sfeer in de tuin. Liever geen open vuur tijdens een feestje waarbij mensen de mogelijkheid hebben een alcoholische versnapering te nuttigen? Kies in dat geval voor een terrasverwarmer op gas. Het voordeel daarvan is dat je deze ook na het tuinfeest kunt blijven gebruiken, zonder dat je buren dagelijks last hebben van de rook die vrijkomt uit de vuurkorf.

Huur tijdig een aantal partytenten

Het nadeel aan het weer in Nederland is dat je dit vaak nauwelijks kunt voorspellen vooraf. Waar het de hele week mooi weer is, kan het op de dag van jouw tuinfeest plotseling hard beginnen te regenen. Om voorbereid te zijn op een dergelijke situatie, is het verstandig om bij een tuinfeest partytenten te huren. Door ze te huren bespaar je op de kosten en zit je achteraf niet met de tenten. Immers, de zolder is vaak al vol! Ook in de schuur heb je wellicht geen ruimte meer om de partytenten op te bergen.

Combineer de partytenten met statafels

Combineer de huur van de partytenten met het huren van een aantal statafels. De statafels zijn heel prettig om op te leunen en voorkomen dat gasten direct gaan zitten. Iets wat een tuinfeest al snel erg statisch kan maken! De statafels kun je voorzien van een aantal bakjes met nootjes of bijvoorbeeld een blokje kaas. Typisch Nederlands!

Zorg voor voldoende en verschillende soorten drankjes

Niet iedereen drinkt alcohol. Een tuinfeest organiseren betekent om die reden dat je voor verschillende soorten drankjes zou moeten zorgen. Kies bijvoorbeeld voor een aantal flessen (witte) wijn, combineer het met een paar mixdrankjes en vergeet ook de koude biertjes niet. Naast deze alcoholische dranken kun je voor verschillende soorten frisdrank zorgen. Ook een karaf met water, voorzien van een paar schijfjes citroen en wat verse munt doet het vaak goed op de tuinfeesten. Door voor plastic bekertjes te kiezen voorkom je dat er glas in de tuin achterblijft en maak je het opruimen van het feest zo makkelijk mogelijk voor jezelf.

Kleed de tuin gezellig aan voor je feest

Tot slot is het zaak om de tuin sfeervol aan te kleden. Denk aan een prikkabel met meerdere led-gloeilampen, welke je onder de partytenten of bijvoorbeeld aan de schutting in de tuin op kunt hangen. Zoals eerder genoemd, is ook het gebruik van een terrasverwarmer of vuurpot aan te raden. Nu is het enkel nog zaak om voor een muziekinstallatie in de tuin te zorgen! Vergeet vooraf niet de buren in te lichten over je plannen voor een tuinfeest. Het voorkomt irritaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *