De groenblijvende stevige plant

Een soort passie zoals liefde voor de natuur is tegenwoordig heel gewoon bij mensen die in moderne landen wonen. De donkergroene Levensboom Smaragd is een van de gespreksonderwerpen. Het is klassiek, populair en mooi. Het kan behoorlijk dicht groeien en heeft een compacte vorm die zowel comfort als schoonheid aan je tuin biedt. Deze haagplant is gemakkelijk te onderhouden zodat iedereen hem probleemloos kan planten, groeien en verzorgen. Het beste nieuws is dat het ongeacht het seizoen groeit. Allemaal dankzij de groenblijvende eigenschappen zodat je er ook in de winter en zomer van kunt genieten.

De eigenschappen om te weten

Afgezien van zijn groenblijvende aspect, biedt de boom vele andere eigenschappen om te verkennen. Het heeft bijvoorbeeld te maken met de groeisnelheid. Hij groeit snel en de haag kan zelfs tot 40 cm per jaar in hoogte groeien. De maximale hoogte is ongeveer 4 meter en past in elk type tuin. De volgende eigenschap is dichtheid, die vrij compact is. Dit geeft beschutting en privacy aan je tuin. Omdat hij een maximale breedte van 1,5 meter biedt, kan niemand er doorheen kijken. Deze plant is ook behoorlijk duurzaam, omdat hij bestand is tegen temperaturen onder de -25┬░C. Dit verklaart waarom je ook in de winter een mooie groene haag kunt hebben. Wat betreft het veld en het bodemvocht, zorg voor een humusrijke en vocht doorlatende grond.

Hoe plant je het goed?

Je kunt hem het hele jaar door planten vanwege zijn groenblijvende eigenschap. Let op de plantafstand als je een mooie dichtheid wilt krijgen. Als je hem eenmaal hebt geplant, zorg dan voor voldoende water. Je kunt de portie verhogen wanneer de dagen te warm worden, meestal tijdens zomerdagen. Hoe zit het met de bescherming? De boom is vrij stevig en sterk, dus je hoeft geen bescherming te bieden. Als het om snoeien gaat, kun je dit twee keer per jaar doen. Het moet rond mei (de eerste snoei) en september (de tweede snoei) gebeuren. De belangrijkste voedingsstoffen komen uit de grond, maar je kunt ook organische mest toevoegen.

Koop de plant via internet

Je kunt de plant eenvoudig kopen via een betrouwbare website. Dat betekent dat de boom voor iedereen bedoeld is, ongeacht de locatie waar de kopers wonen. Een goede leverancier zou een gezonde en sterke levensboom smaragd verkopen. Je vindt het in verschillende vormen, waaronder de kluit en potten.