Hoe geef je je tuin een make-over?

Heb je nood aan verandering? Vind je dat je tuin er verouderd uitziet en wil je hem een nieuwe, frisse look geven? Spreek dan zeker een professionele tuinarchitect aan die je tuin een make-over geeft, zoals Tribu terrasadvies.

Voor welk kleurenpalet kies je?

Bij het omtoveren van je tuin, is het belangrijk om over veel dingen na te denken. Allereerst moet je weten in welk kleurenpalet je je tuin wilt. Het mooiste zou zijn om je binnen interieur te verlengen naar buiten en dus voor hetzelfde kleurenpalet en dezelfde stijl te kiezen. Indien je dus eerder aardetinten hebt binnen, is het mooi je tuin meubels in dezelfde stijl te behouden. Indien je eerder voor kleur hebt gekozen binnen bij je thuis, kan je enkele kleuren kiezen die er zo natuurlijk mogelijk uitzien en zo hiermee je tuin inrichten op een leuke maar toch natuurlijke manier.

Verschillende loungehoekjes

Hierna moet je je afvragen hoe je je tuin gaat inrichten. Wil je een groot terras aan de zijkant van je huis en hierop een lounge en eethoek plaatsen? Of wil je eerder gebruik maken van je grote tuin en op verschillende plekjes een gezellig hoekje maken? Indien je eerder wilt kiezen voor een natuurlijke tuin, is het geen slecht idee om onder een paar bomen een leuk loungeplekje te maken en indien je een zwembad of zwemvijver hebt, hiernaast enkele ligzetels te plaatsen om een echt vakantiegevoel op te wekken bij je thuis. Afhankelijk van hoeveel en waar je je buitenmeubels wilt plaatsen, kun je terecht bij Tribu terrasadvies voor meer info en begeleiding. Lees meer op hun website.

Een wilde tuin

Misschien werk je graag in de tuin en vind je het absoluut niet erg om enkele uren per week te spenderen aan het onderhoud van je tuin. Ofwel wil je liever genieten van je tuin en staat dit voor jou gelijk aan geen of amper werk in tuinonderhoud. Wel, wat je ook wilt, een wilde tuin geeft een zeer natuurlijke look aan je tuin zonder veel onderhoud. Aan de hand van een professionele tuinarchitect, plant je bloemen die bloeien in elk seizoen zodat je altijd een oase van kleur en rust hebt.

Kies voor een moestuin

Heb je groene vingers en wil je altijd verse groenten en fruit hebben in je eigen tuin? Kies dan een plekje uit in je tuin waar de aarde voldoende vruchtbaar is en waar je eventueel een serre kan plaatsen. Een moestuin is namelijk terug in! Misschien doe je zelf al aan meditatie? Wel, tuinieren in je moestuin is hier ook een soort vorm van. Vroeger had iedereen een moestuin, en kon men elke dag genieten van eigen kweek. Om optimaal te genieten van je tuin, is een moestuin aanleggen een mooi extraatje voor mind én body.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *