Geen tuin? Zo geniet je toch van een prachtig groene omgeving!

Niet elk huishouden kan helaas genieten van een prachtige grote tuin. Een tuin waar de kinderen zich kunnen uitleven, waar je ’s ochtends een heerlijk kopje koffie kunt drinken of in de weer kunt gaan met diverse kruiden, groenten en fruit. Om toch te kunnen genieten van ‘het botanische gevoel’ hebben we een paar tips voor je om je woning van een groen tintje te voorzien.

  1. Tover de entree om tot een botanische beauty

Door de hal, entree of gang te voorzien van meer groen, krijgt je bezoek meteen bij binnenkomst een natuurlijk en fris gevoel. Dit zorgt voor meer energie en inspiratie. Geef de trap middels een traprenovatie een donkergroene kleur, zet aan de zijkant van de traptreden wat leuke plantjes en gebruik natuurlijke materialen voor de kapstok en de salontafel. Uiteraard kun je het inzetten van meer groen ook doortrekken naar de woonkamer en keuken. Echter, kunnen we ons ook voorstellen dat dit niet geheel bij de moderne en strakke uitstraling van uw woning past. Het omtoveren van de hal tot een botanische beauty is subtiel en heeft toch een groot effect op de uitstraling van uw woning!

  1. Maak van de serre een prachtige tuinkamer

Naast het creëren van een botanische sfeer in de hal, entree of gang, is de serre aanbouw dé perfecte plek voor een groene verandering. Plaats grote tropische planten in uw serre, verf de buitenmuur van uw woning (de plek waaraan de serre is aangebouwd) in een mooie natuurkleur en maak gebruik van natuurlijke accessoires. Nu hoeft u alleen nog maar een tafeltje met een lekkere loungestoel in deze ruimte te plaatsen en het lijkt net of u in uw eigen tuin heerlijk tot rust aan het komen bent!

  1. Plaats natuurfoto’s en hangplanten aan de wand

Verzamel via internet prachtige natuurfoto’s of duik in je eigen archief op zoek naar mooie vakantiekiekjes van de omgeving. Bekijk welke foto’s een mooist bij elkaar staan, zoek fotolijstjes met een natuurlijk tintje en hang de foto’s op een lege wand in je woning. Wil je echt uitpakken? Ga dan op zoek naar planten die je kunt bevestigen aan de muur of bevestig een robuuste houten balk aan het plafond en hang hier natuurlijk groen aan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *