Een vakantie naar het Nationale Park De Hoge Veluwe

Toe aan een heerlijke natuurvakantie niet ver van huis?  Een weekje of weekendje naar het Nationale Park De Hoge Veluwe is de beste keuze! Misschien heb je wel geen tuin, woon je niet dicht bij een park of houd je ontzettend veel van fietsen en wandelen in de natuur. Wat de reden ook is, deze zomer wordt het de hoogste tijd voor zo’n heerlijke natuurvakantie in het mooiste park van Nederland. Of misschien wil je er nu al tussenuit? Ook een last minute Nederland vakantie naar de Hoge Veluwe is een goed idee; je vermijdt dan de topdrukte van het hoogseizoen. In dit artikeltje geven we een aantal tips om jouw vakantie op de Veluwe zo leuk mogelijk te maken!

De leukste opties voor overnachten

Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is een overnachting in een safaritent of in een houten boslodge op de Veluwe erg leuk! Met deze accommodaties geniet je van de buitenlucht en de natuur om je heen, maar met meer comfort dan wanneer je kampeert. Ook zijn er een tal van leuke natuurhuisjes waar je uit kan kiezen. Ook dit past helemaal bij een mooie natuurvakantie op de Veluwe. Als je van wellness houd, overnacht dan zeker in één van de mooie wellness hotels die de Veluwe rijk is. Je hebt hier de mooiste spa’s van Nederland! Opties voor overnachtingen genoeg voor deze heerlijke Nederland vakantie!

Welke to do’s kun je echt niet overslaan?

Breng zeker een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum. Hier bewonder je schilderijen van Van Gogh en bizarre kunstwerken in de tuin. Uiteraard kan een fietstochtje ook echt niet ontbreken tijdens een vakantie op de Veluwe! Wist je dat er 1800 witte fietsen zijn die je gratis kan lenen? Een tour van een boswachter is ook een must do. Een boswachter kan alles vertellen over de dieren en natuur op de Veluwe.

Activiteiten voor jong en oud

Er zijn genoeg leuke uitstapjes op en rondom de Veluwe te maken die voor de hele familie leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan pretpark Julianatoren, het Dolfinarium in Harderwijk, een geocache zoeken, het Bakkerijmuseum, Apenheul, kanoën of een klimbos. Van dat laatste zijn er maar liefst vijf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *