Deze drie vormen van tuinonderhoud kan je het beste overlaten aan een hovenier

De tuin is voor veel mensen een plek waar ze even helemaal tot rust kunnen komen. De wetenschap toont aan dat de aanwezigheid van natuur veel invloed op onze mentale gezondheid uitoefent. Over het algemeen geldt: hoe meer natuur in jouw directe omgeving, hoe beter je tot rust komt. Daarom is het belangrijk dat de tuin voldoende groen bevat. Een combinatie van gazon, bomen en beplanting kan er voor zorgen dat de tuin een oase van rust wordt waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Een tuin met veel groen behoeft echter ook veel onderhoud. Wil je zeker weten dat jouw tuin op de juiste wijze wordt onderhouden? Dan kan je de volgende drie vormen van tuinonderhoud het beste overlaten aan een ervaren hoveniersbedrijf.

Boomverzorging

Boomverzorging bestaat uit verschillende onderdelen. Zo moeten bomen regelmatig gesnoeid worden en is ook een regelmatige controle op boomziektes geen overbodige luxe. Het verzorgen van bomen is een vak apart. Verkeerde boomverzorging kan er voor zorgen dat een boom sneller ziek wordt of zelfs doodgaat, terwijl goede boomverzorging juist een levensverlengende werking kan hebben. Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw bomen? Dan is het aan te raden om de verzorging van de bomen in jouw tuin of op jouw perceel over te laten aan een hoveniersbedrijf in Hoogeveen of boomverzorger met voldoende ervaring. Hoveniers en boomverzorgers beschikken over de vereiste kennis en hebben genoeg ervaring om jouw bomen zo goed mogelijk te verzorgen.

Gazononderhoud

Het onderhouden van een gazon wordt vaak onderschat. Zo is alleen de wekelijkse maaibeurt niet genoeg. Een gazon moet minimaal elk voorjaar geverticuteerd worden. Heb je veel last van mosgroei of bestaat de bodem uit klei of veengrond? Dan moet het gazon in het najaar nogmaals geverticuteerd worden. Na het verticuteren moet er nieuw gras worden ingezaaid, zodat er geen gaten in het gazon ontstaan. Naast verticuteren moet het gazon regelmatig belucht en bemest worden. Door het gazon te beluchten zorg je er voor dat er voldoende zuurstof bij de wortels van het gras komt. Hierdoor groeit het gras sneller en wordt er een dichter gazon gecreëerd. Door het gazon te bemesten krijgt het gras voldoende voedingsstoffen binnen, wat net als beluchten bevorderlijk is voor de groei en de dichtheid van het gazon. Omdat het goed onderhouden van het gazon een flinke klus is, is het aan te raden dit uit te laten voeren door een ervaren hovenier. Door het gazononderhoud uit te besteden aan een ervaren hovenier kan jij altijd genieten van een stralend groen gazon.

Vijveronderhoud

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige vijver? Ook het onderhouden van een vijver is een flinke klus. Zo moet de vijvertechniek regelmatig gecontroleerd worden en moet de beplanting van de vijver gesnoeid en bijgewerkt worden. Heb jij twee linkerhanden of zie je het onderhouden van de vijver niet zitten? Dan is het aan te raden om het uit te besteden aan een hovenier of een vijverexpert. Zo weet je zeker dat jouw vijver in topconditie blijft en kan jij altijd genieten van een prachtige vijver.