Dé parasoltrends van 2020

Is jouw tuin ook aan een nieuwe inrichting toe? Kijk dan ook eens naar de licht- en schaduwplekken in je tuin. Misschien denk je aan het aanschaffen van een nieuwe parasol? Lees dan snel alles over de parasoltrends van 2020.

Parasols in 2020

Hoe moeilijk kan het zijn? Je zoekt gewoon een nieuwe parasol, liefst in een leuk kleurtje. En bij het eerste rondje op het internet, zie je per shop ongeveer 300 soorten om uit te kiezen… Waar begin  je dan? In deze blog praten we je graag bij over de nieuwste parasols van 2020 en hopen we je een beetje op weg te helpen. Een goede start is om eerst even rond te kijken en de plek voor je parasol te bepalen. Probeer even op te meten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor tuin parasols. Dit wordt de diameter om te noteren. Handig, want bij veel shops kan je hier al op selecteren. Vervolgens kijk je uit welke hoek de zon komt, is het handig om bijvoorbeeld een parasol te hebben die kan kantelen? En vergeet ook uiteraard het budget niet, want parasols heb je niet alleen in alle soorten en maten, maar ook in zeer uiteenlopende prijsklassen. Tot slot; vergeet bij je totaalbudget ook niet aan de hoes en parasolvoet te denken. Met name die laatste kan nog best duur uitvallen, zeker als er natuursteen wordt gebruikt. Toch is een voet of andere oplossing om de parasol vast te zetten echt onmisbaar, wil je de parasol veilig kunnen plaatsen. Vooral de zweefparasol kan veel wind vangen. Over het algemeen geven webshops duidelijk advies per parasol, welke voet erbij past. Het aangegeven gewicht is echt een dringend advies, om te voorkomen dat je parasol omvalt.

Innovatieve functies

Vroeger had je alleen parasols met een standaard in het midden en kon je hooguit kiezen uit een paar kleuren. Tegenwoordig is de eerste keuze waar je de standaard of stok van de parasol wilt hebben. Een zweefparasol is bijvoorbeeld een parasol waar de standaard wat scheef aan de zijkant staat. Zodoende staat deze nooit in de weg. Daarnaast zijn er allerlei handige functies te ontdekken, zoals kantelen horizontaal en verticaal. In demofilmpjes of bij de tuinmeubelspecialist kunnen ze je er alles over vertellen. Een mooi voorbeeld is de bekende Hawaii zweefparasol van het bekende tuinmeubelmerk Garden Impressions outdoor. Deze parasol kan werkelijk alles en is ook nog eens eenvoudig te hanteren. Ja, ook voor de mensen zonder spierballen.

De kleuren van 2020

Over het algemeen worden er veel grijstinten en bruintinten gebruikt in de parasolcollecties. En op zich ook logisch; parasols of zweefparasols staan jarenlang in de tuin en neutrale tinten genieten dan bij veel mensen ook de voorkeur. Wat we wel zien, is dat de tinten wat lichter worden en de doeken wat hoger van kwaliteit. Bijvoorbeeld in plaats van antraciet, de lichtere tinten grijs of strak wit. En in plaats van ‘ouderwets’ donkerbruin, vooral de naturel tinten, waar ook ecru weer wat terugkomt.

Meer lezen over parasols en andere schaduwoplossingen?

Nu de nieuwe parasolcollecties compleet zijn, is het tijd om alles van de topmerken te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan Garden Impressions Outdoor parasols; bekend van de goede prijs-kwaliteitverhoudingen. Of Madison tuinparasols, bekend van de leuke kleurtjes. Elk merk heeft zo zijn eigen nieuwe 2020-updates voor de start van het nieuwe tuinmeubelseizoen. Nieuwsgierig? Kijk op Tuinmeubelland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *