Alles wat je moet weten over vijvers

Ben jij de trotse eigenaar van een grote tuin, maar mist jouw tuin karakter en ben je op zoek naar een manier om jouw tuin iets extra’s te geven? Dan is een vijver iets voor jou. Een mooie vijver kan de uitstraling van de gehele tuin naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat jouw tuin parkachtig aandoet. Overweeg jij om een vijver aan te leggen in jouw tuin? Wij hebben alles wat je moet weten over vijvers voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten vijvers

Het aanbod op het gebied van vijvers is enorm. Van grote, vierkante vijvers tot kleinschaligere vijvers met een vrije vorm en van vijvers met een spectaculaire waterval tot vijvers met een klein fonteintje, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn tevens veel verschillende soorten vijvers verkrijgbaar. Zo behoren onder andere een zwemvijver, een natuurvijver, een visvijver en een spiegelvijver tot de mogelijkheden. Welk soort en welke vorm vijver de beste keuze is voor jouw situatie hangt af van jouw tuin en jouw budget. Het is aan te raden om je goed te verdiepen in alle mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Vijverpompen en andere vijveronderdelen

Een vijver is niet compleet zonder een goed vijversysteem. Vijversystemen zorgen ervoor dat de vijver gezond en mooi blijft en nemen veel onderhoudswerkzaamheden uit handen. Een vijversysteem bestaat onder andere uit een vijverpomp, filters, beluchting, verlichting en beplanting. Bij het kopen van een vijversysteem is het belangrijk dat je kiest voor een systeem dat de inhoud en de grootte van jouw vijver goed aankan, zodat jouw vijver in topconditie blijft. Met een krachtige vijverpomp kan jij jarenlang onbezorgd genieten van jouw vijver.

Een vijver onderhouden

Wil jij lang kunnen genieten van jouw vijver? Dan is goed onderhoud van groot belang. Alhoewel een gedeelte van het vijveronderhoud vandaag de dag wordt uitgevoerd door een geavanceerd vijversysteem, blijven er nog voldoende werkzaamheden over die je zelf uit moet voeren. Denk hierbij aan algenbestrijding, het verzorgen van de vijverbeplanting, het bijstellen van de waterkwaliteit en het controleren van vijversysteem. Heb je twee linkerhanden en weinig kennis van tuinieren, maar wil je wel genieten van een prachtige vijver? Dan is het aan te raden om het vijveronderhoud uit te besteden aan een professional. Zo weet je zeker dat jouw vijver met enige regelmatig en op de juiste wijze onderhouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *