Kleur je tuin!

Hoewel we momenteel nog absoluut geen weer hebben om in de tuin te relaxen, verlangen de meeste alweer naar deze momenten. De eerste zonnestrallen in het voorjaar, genietend in een tuin die langzaamaan tot leven komt. Geuren en kleuren vormen hierbij een belangrijke rol. Met de juiste beplanting kun je van voorjaar tot najaar (en zelfs eventueel ook in de winter) kleur creëren in de tuin. Hieronder volgen enkele tips waarmee je rekening dient te houden wanneer je kleur in de tuin wil.

Tuinplanten die bloeien

Wanneer we aan kleur in de tuin denken, denken we aan bloemen. En wanneer we aan bloemen denken, danken we in de meeste gevallen aan vaste planten. Het rijk der vaste planten is zo ontzettend groot dat we voor iedere wens wel een passende plant kunnen vinden. Of het nu gaat om witte, rode, paarse of blauwe bloemen? Het is allemaal te vinden. Kies de bloemkleuren die je mooi vind (eventueel gecombineerd) en kijk wanneer deze planten bloeien (tip: op de website van Plant & Grow kun je al deze informatie vinden). Voor maximaal genot kun je het beste zo kiezen dat de ene plant gaat bloeien wanneer de ander net is uitgebloeid. Zo kun je ervoor zorgen dat er op ieder moment kleur is in de tuin.

Planten met mooi blad

Deze productgroep wordt ook wel bladplanten genoemd. Bekende bladplanten zijn de Heuchera, Hosta en Brunnera. Door deze juist te combineren met vaste planten krijg je een speels en afwisselend effect. Bladplanten zijn mooi vanwege zijn vorm en/of bladkleur.

Blad-houdende tuinplanten

Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit planten die jaarrond zijn blad behouden. Deze productgroep zorgt er dus voor dat er ook in de winter kleur is in de tuin. De vuistregels is om zo’n 20 tot 25 procent van je beplanting voor groenblijvend te kiezen. Op deze manier voorkom je ervoor dat in de winter alle planten bovengronds zijn afgestorven of overal het blad is afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *