Zelf een tuinmeubel maken

Als je een tuintje of een balkon hebt, is het heerlijk om met mooi weer lekker in een stoel of tuinbank te hangen. Veel mensen hebben dan ook een comfortabele loungeset in de tuin staan. Heb je deze niet? Dan kun je deze uiteraard ook gewoon zelf maken. Dit klinkt misschien als veel werk, maar niets is minder waar! Zo is het juist leuk om te doen en ben je lekker creatief bezig. Ben je benieuwd naar hoe je zelf je tuinmeubels maakt? Lees dan snel verder!

Maak een ontwerp

Voordat je enthousiast naar de bouwmarkt rent, is het goed om eerst een plan te maken. Beschrijf in dit plan hoe je de meubels gaat vormgeven en hoe ze eruit moeten komen te zien. Zo heb je voor tijdens het klussen een beter beeld van het eindresultaat en kun je het ontwerp ernaast leggen als houvast. Hiernaast geeft een plan ook een beter beeld van welke materialen je nodig hebt en hoeveel. Vergeet niet om in het ontwerp ook de maten van het meubel te zetten. Hoe gedetailleerder de tekening is, hoe beter.

Spullen inkopen

Als je eenmaal weet hoe de meubels eruit moeten komen te zien, is het tijd om de spullen in te kopen. Denk aan hout kopen en pallets kopen. Dit kun je zowel online doen als in een bouwmarkt. Zeker als je niet zo goed weet welk soort hout je bijvoorbeeld nodig hebt, dan is het slim om dit even na te vragen in een bouwmarkt of hier online onderzoek naar te doen. Zo weet je zeker dat je de juiste spullen in huis hebt. We raden je aan om van te voren al spullen in te kopen, voordat alles straks uitverkocht is. Dit zou erg zonde zijn als je tijdens het klussen ineens niet genoeg spullen meer hebt!

Gereedschappen

Tijdens het klussen heb je ongetwijfeld ook bepaalde gereedschappen nodig. Kleine gereedschappen heb je meestal zelf nog wel in huis. Heb je grotere spullen nodig? Dan kun je er ook voor kiezen om deze te huren. Denk maar aan grote zagen of boren. Deze wil je vaak niet zelf kopen, aangezien ze best prijzig zijn en je ze waarschijnlijk toch maar één keer gaat gebruiken. Na het huren lever je de spullen gewoon weer in en ben je er vanaf. Dit is in verhouding ook veel goedkoper dan de spullen nieuw aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *