Kiezen voor een terrasoverkapping

Lees hier over een terrasoverkapping als toevoeging aan park of tuin. Het is al oud, bijvoorbeeld in Amerika is het een veranda en in Griekenland een taverne, en daar heeft het zich bewezen. Dankzij het dakpakket is het nu mogelijk om een typisch Nederlandse veranda of taverne te realiseren. Lees verder hoe.

Het seizoen verlengen

Het Nederlandse klimaat is in feite onvoorspelbaar. Zomerse warmte in maart is mogelijk, maar ook sneeuw in april. Tot 2018 was de zomer een soort van regenseizoen met een prachtig voor- en najaar, en daarna werd het ronduit heet. Je moet het in Nederland eigenlijk pakken wanneer het er is, als het ineens zomers weer is, direct in de loungebank gaan zitten, want een week later kan het weer heel anders zijn. Ideaal is dan als toevoeging aan park of tuin een overkapping waar de loungeset permanent onder het afdak staat. Regen en sneeuw valt daar niet, en als het warmer dan twintig graden is, dan ga je er zitten. Maar hoe voorkom je dat je geen donkere hoek maakt? Daarvoor is het dakpakket.

Het dakpakket laat licht door

De veranda in Amerika zit vast aan de woning. Het dak is in feite te groot, en daarom ontstaat rondom de woning een afdak. Iedereen heeft wel een beeld van een cowboy in z’n schommelstoel voor zijn huis. Als we op die manier zouden bouwen, was voor extra licht zorgen niet nodig. Een Griekse taverne is vaak rondom open, daar tocht het ook. Een Nederlandse terrasoverkapping is meer te vergelijken met een abri die aan twee of drie kanten dicht is, echter het verschil is dat een bushokje uit ruiten bestaat. Als je een abri van hout gaat maken, wat meestal het geval is bij een terrasoverkapping, ontstaat er een donkere hoek. De oplossing is een dakpakket bestaande uit lichtplaten zoals een polycarbonaat kanaalplaat. Je hebt dan alle voordelen van een terrasoverkapping, zoals een loungeset die niet in de regen staat, maar door het dakpakket is het daar niet donker. Het handigste met deze toevoeging aan park of tuin is online afbeeldingen bekijken. Je bekijkt online een terrasoverkapping, dat kan zo’n half open schuur zijn, en je bekijkt de golfplaat van polycarbonaat. Je verkrijgt daarmee een Nederlandse veranda of taverne, maar enkele aan de voorzijde open zodat er geen tocht is, en het dak laat dan licht door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *