Welke soort garagedeur kun je het beste kopen?

Welke soort garagedeur je het beste kunt kopen hangt af van een aantal factoren:

  • Waar je de ruimte in de garage voor wilt gebruiken
  • De bediening: elektrisch of handmatig
  • Of de garagedeur naar buiten toe mag openklappen of juist niet
  • Of isolatie van het deurblad belangrijk is
  • De uitstraling van je woning

In dit artikel gaan we nader in op deze punten.

Het gebruik van de ruimte in de garage

Een garage wordt tegenwoordig lang niet meer alleen gebruikt als parkeergarage of fietsenstalling. Doordat er steeds meer mensen thuiswerken wordt de garage namelijk ook vaak omgebouwd tot thuiswerkplek. Daarnaast wordt de garage vaak als hobbyplek gebruikt.

Het gebruik van een garage heeft gevolgen voor de garagedeur die in de beste kunt kopen. Zo is het mogelijk om in openslaande garagedeuren ramen te laten bouwen, zodat je voldoende daglicht hebt om te kunnen werken of om je hobby uit te kunnen oefenen.

Wanneer je de garage als opslagplaats gebruikt is bijvoorbeeld een roldeur de beste keuze. Een roldeur wordt namelijk boven de opening van de garage opgerold, waardoor je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking hebt om spullen in op te slaan. En zo is er voor ieder gebruik een garagedeur die het beste bij past.

Goed om te weten: een roldeur voor een garage is iets anders dan een roldeur voor een opslagbox. Roldeuren voor garages zijn veel robuuster en kunnen geïsoleerd worden geleverd. Meer informatie over garage roldeuren vind je hier: garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/

De bediening: elektrisch of handmatige

Een elektrische garagedeur is met name een must wanneer de garage als parkeerplaats wordt gebruikt. Het is immers vervelend als je iedere keer in en uit moet stappen om de garagedeur te openen en te sluiten.

Wanneer je op leeftijd bent is een elektrische garagedeur vanuit gezondheidsoverwegingen een goede keus. Het is overigens niet zo dat wanneer je een garagedeur hebt gekocht je de deur achteraf niet meer elektrisch kunt maken.

Er kan altijd nog een motor worden gemonteerd zodat je garagedeur met een afstandsbediening of een app op de telefoon kan worden geopend en gesloten. De enige soorten garagedeuren die je niet elektrisch kunt bedienen zijn openslaande garagedeuren.

De openingstechniek van de garagedeur

De klassieke kanteldeuren klappen tijdens het openen naar buiten toe. Wanneer je de garage als parkeerplaats gebruikt is het dus niet de ideale garagedeur. Maar je kunt deze garagedeur ook beter niet kopen als je fietsen vlak voor de garagedeur stalt. De ruimte voor de garage moet immers vrij zijn zodat de deur kan kantelen.

Openslaande garagedeuren hebben dit ‘probleem’ ook. Verder zijn er in principe geen garagedeuren die tijdens het openen naar buiten kantelen.

Isolatie van de garagedeur

Het isoleren van de garagedeur is belangrijk wanneer je de garage als werkplek of als hobbyruimte gebruikt. Daarnaast is het aan te raden om voor een geïsoleerde garagedeur te kiezen wanneer de garage rechtstreeks met je woning is verbonden. Een ongeïsoleerde garagedeur laat namelijk tocht door dat via de tussendoor je woning kan binnenkomen.

De uitstraling van je woning

Een garagedeur kan de uitstraling van je woning compleet maken of juist verpesten. Wanneer je een woning hebt met landelijke elementen, zoals een rieten dak of een huis waar op de gevel veel hout is verwerkt kun je het beste kiezen voor een garagedeur die van hout is gemaakt. Bij een strakke moderne woning past een aluminium deur beter.

Meer over de verschillende soorten garagedeuren

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat zaken waarmee je rekening moet houden om te bepalen welke garagedeur je het beste kunt kopen. Op de website van de Garagedeur Specialist uit Moordrecht kwamen we een handig overzicht tegen van alle soorten garagedeuren die te koop zijn. Super praktisch om te bepalen welke garagedeur je het beste kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *