Kunstgras kiezen: zo maak je de beste keuze

Ben je van plan om kunstgras toe te voegen aan jouw tuin? Dan is het van belang dat je de juiste keuze maakt. Met een groot aantal soorten kunstgras kan je namelijk voortdurend een andere uitstraling verwachten. Het gras levert jou vanaf het moment van plaatsen wel een groot voordeel op. Je hoeft jouw tuin immers minder te onderhouden om de gewenste uitstraling te behouden. Maar hoe zorg je er dan voor dat je het met de materialen van gardensense.nl vanaf het begin al helemaal naar wens hebt?

De dikte van kunstgras

Kunstgras komt in verschillende vormen en maten. Een van de factoren die jouw keuze kan beïnvloeden is daarom de dikte van het kunstgras. Je kan het vergelijken met de dikte van een tapijt, waardoor je meer of minder zachtheid en pluis krijgt. Als je bij dit gras kiest voor een hoge vezel, ziet het er weelderiger uit. Voor buiten en speelruimtes is aangeraden om een dikte tussen de 30 en 37 millimeter te kiezen. Als je een balkon of dakterras wilt voorzien van dit groene materiaal is een dikte rond de 20 millimeter al voldoende. De plek waar je het neerlegt, kan dus een groot verschil maken voor jouw uiteindelijke keuze.

Water weg laten vloeien na een regenbui

Als je kunstgras wilt plaatsen in de buitenruimte wil je niet in plassen water komen te staan na een regenbui. Bij normaal gras zakt het water uiteindelijk de grond in, maar kunstgras is niet gelegd op basis van zaden in aarde. Zorg ervoor dat het materiaal voorzien is van een goede drainage, zodat het water eenvoudig wegvloeit na de regenbuien. Zo houd je niet alleen jouw tuin en gazon droog, maar kan je ook ongewenste geuren voorkomen. Je wilt immers niet in een stinkende tuin stappen, wetende dat het niet snel weggaat.

De kleur en de duurzaamheid

De kleur van kunstgras in de tuin kan een verschil opleveren in de uiteindelijke uitstraling van jouw buitenruimte. Het is verstandig om voor een tint te kiezen die natuurlijk oogt en ook past bij de rest van de omgeving. De kleur blijft in veel gevallen hetzelfde door de UV-bestendigheid. Hiervoor moet je wel hoogwaardige kwaliteit hebben. De goedkopere varianten verkleuren na verloop van tijd namelijk door de zonnestralen. De duurzaamheid van het materiaal maakt een wezenlijk verschil voor de levensduur en de uitstraling in jouw tuin.

Eenvoudig moeten kunnen reinigen

Een laatste factor voor het maken van jouw keuze is door goed te kijken naar het onderhoud dat nodig is om de gewenste uitstraling te behalen. Kunstgras in de tuin mag dan wel een onderhoudsvrije mogelijkheid zijn, er komt nog altijd zorg bij kijken. Zo moet je eens in de zoveel tijd een reiniging uitvoeren. Kijk naar een variant die eenvoudig te reinigen is en waarvoor je geen speciale middelen hoeft te gebruiken. Zo ben je niet lang bezig om jouw kunstgras fris te houden en geniet je van de groene ruimte rondom het huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *