Kiezen voor tuinlantaarns

De buitenverlichting van de woning is een zaak die heel wat aandacht verdient, zeker als je het beste uit je tuin en/of terras wil halen! Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten verlichting verkrijgbaar, waardoor het vaak moeilijk kan zijn om precies de goede oplossing te vinden.

Welke buitenverlichting je kiest hangt natuurlijk helemaal af van je eigen voorkeur, maar tuinlantaarns zijn toch wel een van de populairste. Dergelijke verlichting wordt steeds populairder bij huishoudens die een combinatie willen van huiselijk en modern. Wat zijn nu de vele mogelijkheden en voordelen van tuinlantaarns? Het onderstaande overzicht geeft daar een duidelijk antwoord op!

Waarom je moet kiezen voor tuinlantaarns

Tuinlantaarns zijn precies wat de naam zelf zegt: verlichting in de vorm van lantaarns die buiten geplaatst kunnen worden. Dergelijke verlichting voldoet aan alle vereisten om voor een optimale verlichting van het gazon of het terras en de voorzijde van de wing te voldoen: weerbestendigheid, waterdicht, het zijn allemaal eigenschappen die van belang zijn als je op zoek bent naar goede buitenverlichting.

Daarbij zijn er ook heel wat mogelijkheden bij tuinlantaarns. Tegenwoordig ligt de nadruk steeds vaker op het zoeken naar verlichting die zowel functioneel is als bijdraagt aan de look en feel van de woning – ook aan de buitenkant! Tuinlantaarns zijn er in klassieke modellen met een sierlijke afwerking en een warm licht. Langs de andere kant zijn er natuurlijk ook heel wat moderne varianten, die werken op LED en de tuin of oprit een luxueuze uitstraling geven. Genoeg keuze dus voor zowat elke woonstijl, en dat maakt een tuinlantaarn dan ook de moeite waard!

Wees creatief met een tuin lantaarnpaal

Net zoals dat bij elke vorm van verlichting het geval is, kan je met een tuin lantaarnpaal heel wat doen. Niet alleen is het aanbod aan mogelijkheden erg uitgebreid, je bent ook helemaal vrij als het gaat om de plaatsing van de lampen. Wil je een prachtig tuinlantaarn aan de voordeur plaatsen, zodat bezoekers zich meteen verwelkomd voelen? Of toch liever een tuinlantaarn onder die grote boom die je in de tuin hebt staan? Het licht brengt ongetwijfeld een uniek effect teweeg tegen het bladerdek als het donker wordt. Het is ook mogelijk om de verlichting bijvoorbeeld aan de oprit te plaatsen, of langs een weggetje dat naar je voordeur gaat. Op die manier zijn de belangrijkste delen van de tuin optimaal verlicht, en is het voor zowel je eigen gezin als bezoekers aangenamer om thuis te komen!

Hoewel creativiteit welkom is bij buitenverlichting, is het toch ook een goed idee om wat uniformiteit te creëren bij de inrichting van je terras/en of gazon. Dit kan je doen door lampen te kiezen in een gelijkaardige stijl. Op die manier wordt meteen duidelijk wat de algemene look en feel van de woning is, en dat draagt ongetwijfeld bij aan het leefcomfort!

De beste staande tuinlantaarn vinden voor jouw tuin

De tuin is de plaats waar we vertoeven met de familie, ontspannen na een drukke zomerse werkdag en samenkomen met vrienden om er van een drankje te genieten. Waarom zou je dan niet kiezen voor verlichting die daartoe bijdraagt? Een staande tuinlantaarn is de ideale vorm van verlichting voor wie de buitenzijde van de woning een extra dimensie wil geven, en zowel van kwalitatieve als stijlvolle verlichting wil genieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *