Kunstgras in de tuin

Steeds vaker zie je dat een grasmat eruit wordt gehaald voor kunstgras. Meestal op voetbalvelden, maar ook steeds vaker in de tuin. Maar waarom? Steeds meer mensen moeten werken. Dat is mooi, maar je hebt wel minder tijd. Veel mensen beseffen eerst niet hoeveel tijd erin gaat zitten. Als de consument daarachter komt, is de keuze gauw gemaakt.

De hoofdredenen

Een tuin netjes houden kost dus veel tijd. Om dan door kunstgras een van de grootste tijdvragers, grasmaaien, weg te halen, is voor velen een ideale oplossing. Ook willen mensen graag een groen veld, geen verdord stukje gras. Je hebt er nauwelijks werk meer aan. In Nederland regent het wel eens te veel of te weinig. Gras heeft het dan zwaar te verduren, terwijl kunstgras nergens last van heeft. Voor gezinnen met kinderen is kunstgras ook erg fijn. Het gaat namelijk niet kapot door rond rennende kinderen. Ook heb je geen last van het telkens te moeten verplaatsen van een trampoline. Eigenlijk komt het er dus op neer dat je minder onderhoud en meer plezier aan kunstgras hebt ten opzichte van een gewone grasmat. Kunstgras is echter niet alleen voor buiten. Sommige mensen gebruiken zacht kunstgras als tapijt op bijvoorbeeld een balkon.

Soorten

Kunstgras hoeft niet per se groen te zijn. Soms past rood veel beter bij wat je plannen zijn voor je tuin. Vrijwel alle kleuren die je kan bedenken zijn van kunstgras te verkrijgen. Het maakt niet uit welke kleur je hebt, het onderhoud blijft minimaal. Maar niet alleen in kleur zit veel verschil. Ook voor het soort kunstgras zijn veel variaties mogelijk. Zo dempt het ene beter dan het ander, terwijl de ander langer meegaat. Het ene is zachter dan de ander, terwijl de ander veel veerkrachtiger kan zijn. Het hangt dus net van je doeleinde af welk soort het best bij jou past.

Aanleggen

Nu jij ook aan het nadenken bent over kunstgras, vraag je je misschien af hoe je het kan aanleggen. Dat kan heel makkelijk. Toch moet je wel eerst weten wat voor soort kunstgras. Er is namelijk niet eén soort kunstgras, maar meerdere. Tientallen. De prijzen hiervan variëren van €12 tot €30 per vierkante meter. Daarnaast komen nog de kosten van het aanleggen en nog een aantal andere extra kosten. Allereerst wordt de ondergrond afgraven en uitgezet. Daarna wordt de grond gevormd naar de kunstgrasmatten. Vervolgens worden de matten erin gelegd, wordt het gras opgeborstelt en bezand. Dan ben je alweer klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *