Eerste hulp bij mollen in de tuin

Eindelijk is de tuin helemaal klaar! Na urenlang zwoegen is het tijd om met een lekker koel drankje op je eigen terras te gaan zitten. Genieten van de prachtige tuin die voor ligt. Maar wat zie je daar? Molshopen schieten plotseling als paddenstoelen uit de grond. Dit is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedere tuinliefhebber. Want hoewel deze beestjes er op het eerste gezicht misschien ontzettend schattig uitzien, richten ze enorm veel schade aan. Zowel boven- als ondergronds. Voordat je het weet ligt je hele tuin overhoop, zijn de wortels van alle bomen en planten gebroken en loop je zelfs het risico dat de bekabeling in de tuin stuk zal gaan. Je kunt je wel voorstellen dat de ravage in de tuin binnen de kortste keren niet meer te overzien is.

Gelukkig is er hoop! Het hoeft namelijk echt niet zover te komen. Wanneer de eerste molshoop wordt ontdekt, is het tijd om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een mol verjagen kan op verschillende manieren. Wij hebben de meest gebruikte methodes voor je op een rijtje gezet.

Mollen carbid

Mollen carbid is een zeer effectieve methode voor het bestrijden van mollen. Bovendien is het ook nog eens zowel milieu- als diervriendelijk. Een prettig idee wanneer je het beestje liever zo min mogelijk kwaad wilt doen, net als de wereld om je heen. De meeste mensen weten wel wat carbid is. Dit wordt vaak gebruikt bij het carbid schieten rond de jaarwisseling. Hierbij wordt de carbid in een melkbus geladen en vervolgens knallen geproduceerd. Mollen carbid is echter net wat anders en specifiek voor mollen geproduceerd.

Mollen carbid is het beste te omschrijven als kleine blokjes steenachtig materiaal. Het lijkt een beetje op steenkool als je het vasthoudt. Deze brokjes zijn relatief klein, zodat ze eenvoudig in de molshopen gestrooid kunnen worden. Zodra de carbid in aanraking komt met water, zal het een penetrante lucht afgeven. Een lucht die door de meeste mollen (die uitstekend kunnen ruiken!) niet gewaardeerd wordt. Het gevolg is dat deze kleine beestjes snel uit hun molshoop verdwijnen en een ander plekje zoeken. Belangrijk om te weten is dat de dieren dus niet gedood worden. Ze worden enkel uit hun veilige beschutte plekje verjaagd.

Mollenklem

Helaas laten niet alle mollen zich foppen door het gebruik van mollen carbid. Sommige mollen trekken zich niets van de lucht aan en gaan gewoon door waar ze mee bezig waren. Jammer, want dit betekent ook dat je andere stappen moet gaan nemen om je tuin te beschermen. In veel gevallen biedt een mollenklem dan nog één van de weinige oplossingen. Een mollenklem online kopen bij melkbusshop.nl gebeurt altijd met duidelijke instructies. Zo weet je zeker hoe je de klem moet plaatsen, zodat het beestje direct gedood wordt en niet onnodig zal hoeven lijden.

Hou er wel rekening mee dat het plaatsen van een mollenklem om enige ervaring en kennis vraagt. Wanneer je niet goed weet wat je doet, kan je het beestje onnodig schade berokkenen, terwijl het ondertussen wel blijft leven. Net als dat je een melkbus online kopen voor carbid schieten niet zonder instructies doet, mag dit bij een mollenklem ook niet. Laat je dus goed informeren voor het beste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *