Een zwembadoverkapping om je zwembad bladvrij te houden

Als de herfst er weer aankomt is het weer zover: ladingen met bladeren op de grond. Helemaal lastig wordt het in dit jaargetijde als je in het bezit bent van een zwembad. Waarschijnlijk ben je dan de hele dag in de weer met een schepnetje om de bladeren uit je zwembad te vissen. Dit probleem kan je oplossen door een zwembadoverkapping te plaatsen. Dit kan een dure overkapping zijn, maar ook voor mensen met klein budget is er heel goed een overkapping te maken.

Maar niet alleen voor de vallende bladeren kan een zwembadoverkapping nuttig zijn. Wil je ook in de herfst nog van je zwembad gebruik maken, dan is een zwembadoverkapping een uitkomst. Een zwembadoverkapping isoleert goed, zodat het water minder snel afkoelt. Vooral als je zwembad nog verwarmd is of je hebt een kachel aan, dan kan je nog heel goed gebruik maken van een warm zwembad. Er zijn verschillende manieren, voor elk budget, om een zwembadafdekking te plaatsen.

Goedkoop

Als je een beetje handig bent, dan is het het goedkoopst om zelf een zwembadoverkapping in elkaar te zetten. Je moet wel van te voren goed uitmeten hoe groot hij moet worden, hoe de vorm moet worden en van welk materiaal. Daarna kun je naar de bouwmarkt om je spullen te halen. Mocht je hier geen zin in hebben, kijk dan eens op een tweedehands website. Daar kom je af en toe een zwembadoverkapping tegen. Wil je het echt goedkoop houden en je het niet erg vindt om niet overdekt te zwemmen, koop dan een afdekfolie. Zo houd je je zwembad toch bladvrij.
zwembadafdekking

Soorten

Is je budget toereikend dan kan je er ook voor kiezen om een kant en klaar zwembadoverkapping aanschaffen. Er zijn wel enkele gevestigde merken die dit aanbieden. Je moet alleen een keuze maken uit welk soort overkapping het beste bij je zwembad past. Als je voor een hoge overkapping kiest, dan heb je veel bewegingsruimte. Als je lage overkapping neemt, dan hou je een goed uitzicht op je tuin. Naast hoogte en vorm moet je ook een keuze uit materiaal maken. Als je een houten zwembad hebt, past daar een houten zwembadoverkapping ideaal bij. Maar je kunt ook kiezen voor aluminium. Daarvan weet je zeker dat je een duurzaam materiaal hebt, wat lang meegaat. Keuze genoeg dus voor een zwembadoverkapping die bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *