Een betaalbare en onderhoudsvrije tuin

Met de juiste materialen, aankleding en decoraties hoeft een nette tuin je geen fortuin aan geld te kosten. Ook hoef je niet uren in de tuin te zwoegen om hem weer helemaal zomerklaar te maken. Hoe fijn is dat! In dit artikel leggen we uit hoe je jouw tuin betaalbaar kunt transformeren tot een onderhoudsvrije tuin met een persoonlijke touch.

De juiste decoraties

Het is het toevoegen van (kleine) decoraties die jouw tuin tot een gezellig geheel maken. Hierbij is het belangrijk dat het kiezen van de juiste decoraties het verschil kan maken in de kosten en de hoeveelheid tijd die het onderhoud zal vergen. Enkele tips voor betaalbare en onderhoudsvrije decoraties zijn:

Plantenbakken en bloempotten

Als je de sfeer of de uitstraling van jouw tuin wilt veranderen, hoef je geen grote aanpassingen te doen. Het toevoegen of omruilen van plantenbakken en bloempotten kan al voldoende zijn om de tuin in een oogopslag te veranderen. Bovendien brengen deze bakken en potten een persoonlijke touch met zich mee. Ga voor plantenbakken en bloempotten in diverse kleuren, maten en vormen, en zet er je favoriete planten en bloemen in.

Zelfgemaakte decoraties

De beste manier om een persoonlijke en unieke tuin samen te stellen, is door het toevoegen van zelfgemaakte decoraties. Kies voor een DIY-project waar je creatief aan de slag kunt gaan, zoals het maken van een tuinhuisje, vogelhuisje, tuinbeelden of een vijver. Naast deze fysieke projecten kun je online ook een tuindecoratie ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan deze tuinposter doorkijk raam van Topdoek die jouw tuin groter laat ogen. Daarnaast kun je ook een gewone tuinposter, stickers, hoes voor de sierkussens of surfplanken overwegen.

Onderhoudsvrije planten

Ben je dol op die fraaie, gekleurde bloemen en planten, maar heb je niet echt groene vingers? Dit is geen enkel probleem. Er zijn twee manieren om toch wat kleur en sfeer aan jouw tuin toe te voegen met bloemen en planten zonder dat deze veel onderhoud vereisen.

Cactussen en vetplanten zijn bij uitstek planten die prachtig kunnen bloeien en weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft ze enkel af en toe water te geven, maar verder heb je totaal geen groene vingers nodig om deze planten in leven te houden.

De tweede optie die je hebt, is het printen van mooie planten- en bloemenprints op een tuinposter, stickers of kussenhoezen. Deze planten en bloemen vereisen helemaal geen aandacht en blijven het hele jaar mooi.

Ontwerp een persoonlijke zithoek

Als je hebt bedacht hoe je jouw tuin op een betaalbare manier zo onderhoudsvrij mogelijk wilt maken, is het tijd om over één laatste ding na te denken: een zithoek. De tuin is uiteindelijk bedoeld om bij mooi weer heerlijk te kunnen genieten en ontspannen. Een gepersonaliseerde zithoek kan dan zeker niet ontbreken. Maak een keuze voor meubilair dat bij jouw tuin en smaak past, en bij voorkeur het hele jaar buiten kan staan. Je kunt het meubilair personaliseren met mooie sierkussens en zachte dekens voor een gezellige sfeer. Plaats je jouw meubilair in de buurt van een tuinhuisje, schutting of buitenmuur? Maak de zithoek dan nog gezelliger door gepersonaliseerde decoraties aan de muur te hangen.

Het samenstellen van een betaalbare en onderhoudsvrije tuin hoeft niet lastig te zijn. Door te kiezen voor de juiste decoraties, onderhoudsvrije planten en het perfecte meubilair voor de zithoek creëer je een gezellige tuin waar je bij mooi weer veel tijd door wilt brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *