Deze dingen kunnen niet missen als je een overkapping in je tuin hebt

Tegenwoordig heeft haast iedereen een overkapping met verlichting. Dat is zo gek nog niet, want een overkapping is enorm functioneel. Vaak denken mensen dat alleen een overkapping hebben al genoeg is. Maar wat vaak wordt vergeten is dat je het toch echt zelf gezellig en sfeervol moet maken. Zo wil je dat het allemaal een beetje schoon en opgeruimd is. Maar ook een bankje of stoelen waar je op kunt relaxen zijn enorm belangrijk. Kortom: er zijn genoeg dingen waar je aan moet denken, als je besluit een overkapping te nemen. Daarom staat in dit artikel centraal: deze dingen kunnen niet missen als je een overkapping hebt.

Kies voor verschillende lichte kleuren en vermijd donkere kleuren

Wat echt niet mag missen, is een aantal goede basiskleuren. Dit creëert immers de sfeer van de overkapping. Probeer zwart te vermijden, omdat het dan nog wel eens een donker hol zou kunnen worden. Als je ervan houdt, zijn contrasterende leuk om toe te passen. Dit geeft sfeer en zorgt ervoor dat de overkapping er enorm creatief uit ziet. Je kunt dit doen op allerlei manieren. Zo zou je een donkere tuinset kunnen combineren met pastel kussens of dekentjes. Maak er wat kleurrijks van en je creëert vanzelf een fijne sfeer. Een wat donkerder terras en een lichtere tuinset maakt een perfecte combi.

Voeg in-lite lichtjes toe voor meer sfeer

Kleuren zijn niet de enige sfeermakers. Ook verschillende soorten lichtjes van in-lite kunnen bijdragen aan gezelligheid. Er bestaan allerlei verschillende lampjes, dus de keuze is reuze. De meest milieuvriendelijke keuze is de led-lamp. Er bestaan tegenwoordig allerlei led-strips, maar ook led-slingers die de sfeer in de tuin een stuk levendiger maken. Ze gaan enorm lang mee en zijn een absolute must voor je overkapping. Je kunt kiezen voor wit licht, maar ook verschillende kleuren aan een lampenslinger. Wat je kiest ligt helemaal aan welke functie de lampen voor jou hebben. Je hebt namelijk licht dat specifiek is voor de sfeer, maar ook licht dat meer gericht is op veiligheid. Denk aan welke functie het voor jou moet hebben.

Vergeet de accessoires van in-lite niet

Ook accessoires mogen niet ontbreken, als je een overkapping hebt. Natuurlijk is dit een bijzaak, maar het maakt wel hoe graag je onder je overkapping wilt zitten. Niemand wilt namelijk onder een overkapping zitten waar totaal geen sfeer aan te pas komt. Denk aan wierook, schattige beeldjes en plantjes. Dit maakt echt de sfeer van de overkapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *