De beste manier om een loungeset te onderhouden

Je wilt natuurlijk dat je tuinmeubels zo lang mogelijk mee gaan en mooi blijven. Daarom is het zaak om je loungeset zo goed mogelijk te onderhouden zodat je er langer plezier van hebt dan één seizoen. Wij vertellen je in dit blog de beste manier om een loungeset te onderhouden zodat je lang kunt genieten van je tuininrichting.

Materiaal dat bestand is tegen zon, wind en regen

Het tuinmeubilair is gemaakt van materialen die van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor is je loungeset uitstekend bestand tegen een buitje regen, wind en koelere temperaturen. Daarnaast kan tuinmeubilair ook goed tegen die andere (prettigere) omstandigheden, want flinke zonneschijn en hoge temperaturen zullen de loungeset zeker geen schade toebrengen. Het fijne hieraan is dat het dus zeker niet nodig is om de meubels na ieder gebruik binnen te halen. Het is echter wél verstandig om je loungeset te onderhouden. Hoewel dit niet het leukste klusje is, is het wel zaak om dit met regelmaat te doen. Zo voorkom je dat je loungeset sneller vergaat dan je lief is én dat je na verloop van tijd voor een uitdagende en tijdrovende klus komt te staan.

Kunststof of wicker tuinmeubels onderhouden

Kunststof tuinmeubels zo goed als onderhoudsvrij. We gebruiken heel bewust de woorden “zo goed als” want hoewel je er weinig aan hoeft te doen al is het wel van belang dat je de meubels af en toe schoon maakt. Doe je dit niet dan trekt het vuil er letterlijk in en is het niet meer schoon te poetsen. Een kunststof of wicker loungeset onderhouden is eigenlijk niet veel meer dan de set af en toe schoon maken. Dit kan met een milde zeepoplossing (soda, groene zeep), waarbij je eventueel een zachte borstel bij kan gebruiken. Tot slot spoel je de loungeset af en kun je de set aan de lucht laten drogen. Er zijn eventueel speciale schoonmaakmiddelen voor kunststof op de markt, maar het is niet noodzakelijk om dat te gebruiken. De ouderwetse huis-, tuin- en keuken middelen volstaan.

Houten tuinmeubels onderhouden

Houten tuinsets hebben meer onderhoud nodig. Het schoonhouden van je houten loungeset kan met een zachte borstel en een doek. Hiermee blijft een eventuele waslaag intact. Als je dit regelmatig doet, voorkom je dat het vuil dieper doordringt. Eventueel kun je wat groene zeep of soda in lauw water gebruiken. Je kunt dit overigens het beste doen na een regenbui, dan is het vuil al wat losgeweekt. Wees je ervan bewust dat een hogedrukspuit op een houten loungeset gebruiken uit den boze is. In de poriën van het hout van je loungeset zitten namelijk stoffen die voor een natuurlijke bescherming zorgen.

Tuinmeubel onderhoud tips

Tot slot nog een paar laatste tips. Je kunt de loungeset het beste afdekken met tuinmeubelhoezen of een zeil van waterbestendig polyester, zeker in de wintermaanden en als de set onder bomen staat. De bladeren doen een loungeset geen goed. Let hierbij wel op dat de hoes kan ademen. Dit om condensvorming en de schimmel als gevolg hiervan te vermijden.

Als je er voor kiest om een loungeset goed te onderhouden, komt deze er weer als nieuw uit te zien. Dit is zeker het geval als je er een nieuw loungekussen op legt aangezien loungekussen zo af en toe wel aan vervanging toe zijn. Gelukkig heb je hierin heel veel keus zodat je in dit opzicht lekker kunt afwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *