Zo richt je een veranda sfeervol in!

Een veranda is perfect als je door weer en wind wilt genieten van de tuin. In de winter zet je namelijk gewoon een terrasverwarming neer, zodat je er heerlijk warmpjes bij kunt zitten. En in de zomer is het natuurlijk wel zo fijn dat je in de schaduw je boekje kunt blijven lezen! Zorg er alleen wel voor dat je ook wat ruimte op de veranda vrij maakt om te ventileren, want anders wordt het ’s zomers echt een broeikas door de warme lucht. Dit geldt vooral als je een afgesloten veranda hebt.

Altijd genieten van een veranda

Dus hoe geniet je fulltime van je veranda? Allereerst is het belangrijk dat je goed let op de plaatsing van de veranda. In het zuiden krijg je natuurlijk de meeste zonneschijn. Als de veranda dus richting het zuiden wijst, dan raden wij ventilatie aan. Dit is zeker het geval als de veranda afgesloten is! Het is dan aan te raden om airconditioning of een andere vorm van ventilatie te plaatsen, zodat het in de warme zomermaanden ook frisjes blijft. Staat de veranda bij jou op het noorden? Dan heb je vooral ’s morgens te maken met zon en zit de veranda de rest van de dag veel in de schaduw. Zo kan de veranda ’s avonds flink afkoelen. Heatstrips plaatsen is dan een goed idee, want dan kun je op ieder moment van de dag genieten van een verwarmde zitplek. Dit is vooral fijn in de koudere herfst- en wintermaanden.

Inrichting

Bij een veranda kies je uit verschillende materialen. Hier wordt dan vooral op het uiterlijk gelet, want men kiest toch vaak voor het materiaal dat het best bij de rest van het huis past. Woon je dus op een oude boerderij, dan kies je eerder voor een houten veranda. In een modern en strak huis past een polycarbonaat veranda juist goed. Maar uiteraard staat het iedereen vrij om een veranda te kiezen die zij mooi vinden. Het is dus een kwestie van persoonlijke smaak!

Een veranda kun je op verschillende manieren inrichten. De meesten kiezen bijvoorbeeld voor een mooie loungeset. Heb je een gesloten veranda, dan is de keuze nog uitgebreider. Je hebt dan namelijk niet te maken met weersinvloeden, dus hoef je ook geen “all seasons” tuinmeubels te kiezen. Bij een open veranda raden we uiteraard wel aan om “all seasons” meubilair te kopen. Deze kunnen het hele jaar door buiten staan, zonder dat vocht of kou de meubels aantast.

Hoe richt ik mijn veranda smaakvol in?

Houten tuinmeubelen passen goed bij een houten veranda. Een loungeset van teakhout of steigerhout is bijvoorbeeld een prima keuze. Heb je een polycarbonaat veranda? Dan is een design tuinset van wicker, vlechtwerk, aluminium of plastic een mooie combinatie. Let ook zeker op de kleur van de loungeset, want deze kun je goed afstemmen op je veranda zodat het een harmonieus geheel wordt. Verder is het ook trendy om bijvoorbeeld een aantal houten kratten op de veranda neer te zetten. Deze kunnen dan tevens als extra bijzettafeltje of krukje worden gebruikt. Ook zien we tegenwoordig steeds vaker schilderijen voor buiten. Hiermee bedoelen we kleurrijke doeken die je op kunt hangen, maar die ook goed tegen vocht kunnen. Op deze manier richt je de veranda helemaal in en wordt het echt een persoonlijke plek waar je helemaal tot rust komt!

Bron: https://www.veranda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *