Steigerhouten schutting

Steigerhout wordt al vele jaren toegepast voor andere doeleinden dan op de steigers in de bouw. Het gebruikte steigerhout krijgt een tweede leven, wordt gerecycled en siert menig tuin of huis. Zelfs nieuw steigerhout wordt gebruikt bij het vervaardigen van meubels en beland dus nooit op een steiger.

Steigerhouten meubels worden zowel voor binnen als voor buiten toegepast. Het materiaal heeft een bijzondere uitstraling en is mede daardoor ook zo in trek. Steeds meer tuinen worden aangekleed met tafels, stoelen, banken en/of plantenbakken van steigerhout.

Schutting van steigerhout

Voor wie al voorzien is en dus al een mooie tuinset op het terras heeft staan, is er nog een nadere mogelijkheid om deze nieuwe trend in de tuin te halen. Enkele leveranciers hebben sinds kort schuttingen, gemaakt van steigerhout, in het assortiment opgenomen.

De meeste tuinen hebben een erfafscheiding van standaard houtenschuttingen, gaaspanelen met Hedera of een coniferenhaag. Het is heerlijk als deze eentonige vormen van erfafscheidingen doorbroken worden en er steeds meer schuttingen van steigerhout zouden verschijnen.

De schuttingen van steigerhout zijn vrij prominent aanwezig in de tuin. De grote brede steigerhouten planken geven de schutting een eigentijdse uitstraling. Als de schutting vervaardigd is van nieuwe steigerplanken, dan is de kleur nog erg licht. In de loop van de jaren zal deze gaan vergrijzen door de blootstelling aan wind en regen.

Door er verschillende klimplanten tegenaan te zetten, gaat de schutting één geheel vormen met de rest van de tuin. Het groen van de klimplanten zal mooi afsteken tegen het mooie robuuste en natuurlijke steigerhout. De open structuur van de schuttingen van steigerhouten planken zorgt ervoor dat klimplanten zich gemakkelijk een weg naar boven kunnen banen.

Maten steigerhouten schuttingen

De steigerhouten schuttingen worden geleverd in de maten die voor schuttingen al jaren standaard (180×180 cm. bijvoorbeeld) zijn. Bovendien kan er een keuze gemaakt worden in schuttingen met horizontale- en met verticale planken. Het voordeel van horizontale planken is dat de schutting niet als trap gebruikt kan worden door spelende jeugd of ongewenste indringers.

Wie op zoek is naar een lagere erfafscheiding, bijvoorbeeld voor om een weide, kan kiezen voor een steigerhouten landhek. Eigenlijk het bekende hek, wat je qua vormgeving al sinds mensenheugenis ziet rondom weilanden, landerijen, tuinen en/of bij een manage. Alleen nu dan uitgevoerd met steigerhout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *