Sierhekwerk

Sierhekwerk voor een sierlijke tuinafscheiding

 Sierhekwerk heb je in vele maten en uitvoeringen, van klassiek tot modern. Een sierhekwerk is ook uitermate geschikt als terrein beveiliging eventueel samen met een sierpoort met toegangscontrole.

 

De vele toepassingsmogelijkheden van sierhekwerk

Hekwerk wordt overal ter wereld toegepast om een terrein af te bakenen en daarmee al dan niet te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Was het hekwerk vooral in het begin bepaald niet fraai om te zien, daar is op een bepaald moment een kentering in gekomen. Vanaf het moment dat de huisvesting fraaier werd, bestond tevens de behoefte om ook de afbakening van het eigen gebied een fraaier aanzien te geven.

 Sindsdien is er een markt gekomen voor sierhekwerk en daarbij behorende producten als sierpoorten, inrijpoorten, poortautomatisering, camerabeveiliging, rozenbogen, priëlen en decoratieartikelen.

  Hekwerk is tegenwoordig verkrijgbaar van klassiek tot modern. Over het algemeen wordt het hekwerk in de eigen werkplaats van de leverancier vervaardigd volgens de wensen van de klant. Daarbij kan gekozen worden uit verschillende types, afmetingen, kleuren, hekpunten en sierkrullen.

 Door de ambachtelijke wijze van vervaardiging verkrijgt men een sfeervolle uitstraling van het huis en tuin, met als prettige bijkomstigheid dat het verkregen hekwerk tevens een uitstekende preventieve beveiliging vormt.

Sierhekwerk

Bij de meeste sierhekwerk leveranciers is het altijd mogelijk om een sierhekwerk of poort naar eigen ontwerp, bijvoorbeeld met logo, familiewapen, huisdier e.d. te laten maken.

Deze gespecialiseerde bedrijven werken de door de klant gebrachte ideeën graag samen met hen uit.

Een ontwerp door de leverancier behoort eveneens tot de mogelijkheden, waarbij het eventueel gewenst is dat een adviseur ter plaatse bij de klant langsgaat om aan de hand van de opgedane indrukken een gepaste offerte uit te brengen.

Er komt normaal gesproken altijd iemand van een dergelijk bedrijf om de exacte maten op te nemen, want daar mag geen enkele twijfel over bestaan.

Uit kostenoverweging is het ook mogelijk dat de klant zelf de exacte maatvoering doorgeeft, vervolgens kan de klant kiezen om het hekwerk zelf te plaatsen of het te laten doen door de leverancier. Indien wordt gekozen om het zelf te doen kan men altijd blijven rekenen op de begeleiding van de specialist. Daar kan de klant ook altijd terecht voor het restaureren van bestaande hekwerken en poorten. Ook dit geschied over het algemeen op ambachtelijke wijze.

 

Hekwerk materiaal

Er wordt naast lichte metalen  gebruik gemaakt van massief materiaal, met massief staal zijn er meer mogelijkheden in de bewerking, zoals smeden en torderen. Verder wordt altijd gebruik gemaakt worden van buis- en kokerprofiel. Vervolgens word het volgens de nieuwste methode verzonken en desgewenst in een RAL kleur gepoedercoat.

Verzinken geschiedt in een zinkbad met een temperatuur van enkele honderden ( 450-456) graden Celsius, waarin het hekwerk wordt ondergedompeld. Na het zinkbad wordt het hekwerk afgekoeld en handmatig gepoetst om alle losse druppels en in de toplaag vastzittende verontreinigingen en achtergebleven zinkdeeltjes te verwijderen. Hierdoor wordt het hekwerk glad.

Vervolgens wordt het hekwerk ontvet en worden andere bewerkingen op het hekwerk losgelaten, zodanig dat er een conversielaag komt, die zorg draagt voor de hechting van de coating om dan te worden gepoedercoat.

Poedercoating betekent dat de verflaag in poedervorm op het hekwerk wordt aangebracht waarna het in een oven gezet wordt om de verflaag aan te laten bakken.

Deze werkwijze heeft als grote voordeel dat de verf zeer vast op het materiaal zit. Het hekwerk wordt hierdoor onderhoudsvrij. Dat betekent voor de klant, dat hij nooit het hekwerk hoeft te schilderen.

Door te werken volgens deze moderne methode wordt de levensduur van de sierhekken en poorten in belangrijke maten verlengd en wordt het te plegen onderhoud gereduceerd tot een minimum.

 

Veiligheid

Wanneer men regelmatig gebruik maakt van de poort, of als men vaak bezoekers ontvangt, is een automatische poortaandrijving een comfortabele luxe. Bovendien is het een effectieve beveiliging tegen ongewenste bezoekers. De poortaandrijvingen zijn leverbaar als op- en inbouw. Voor de bediening kunt u een keuze maken uit een radiografische handzender, cijferslot, kaartlezer, sleutelschakelaar, fotocellen, detectielussen en zelf een irisscan of een vingerscan.

Daarnaast kunt u nog kiezen uit een video intercom installatie zodat u weet wie er voor de poort staat.

En wie heeft gekozen voor een handzender kan daar bovendien andere toepassingen op laten programmeren zoals de garagedeur en de buitenverlichting.

De verlichting vormt ook de finishing touch. Het dient niet alleen om ’s-Avonds het huis of tuin te verlichten, maar tevens als beveiliging.

Bron: Hekwerk-sierhekwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *