Gazon

Het aanleggen van een gazon of grasveld is zelf heel goed te doen. Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen om alles goed voor te bereiden.

Wij hebben drie artikelen in de rubriek gazon:

Inzaaien van een gazon
De maanden april/mei en augustus/september zijn het meest geschikt om een gazon in te zaaien. De buitentemperaturen zijn dan goed en bovendien is het vaak vochtig genoeg.

Voor het inzaaien van het gazon moet de grond vochtig zijn. Maar als de grond nog heel erg nat is (bv. in het voorjaar), dan kan beter gewacht worden tot de grond wat droger is. Werken in te natte grond is slecht en maakt de structuur van de grond kapot. Meer over zelf inzaaien…..

Aanleg gazon met graszoden
Voor wie snel een mooi groen gazon wil bezitten is een gazon aangelegd met graszoden een ideale oplossing. Het voordeel van een gazon van graszoden is bovendien dat het het hele jaar door aangelegd kan worden.
Meer over een gazon aanleggen met graszoden…..

Graszoden leggen
De bovenste grondlaag moet worden omgespit en onkruid moet verwijderd worden. Voor het beste resultaat spit je de bovenlaag minimaal 20 centimeter om.  De grond verkruimelen en egaliseren met een hark of een freesmachine. Daarna de grond aandrukken met een grasroller. Om putten en hobbels te voorkomen moet de grond nu nog afgereden worden. Meer over graszoden leggen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *