Buitenkeuken

Voor de meeste tuineigenaren wordt het leven, zodra de temperatuur dit toestaat, verplaatst naar buiten. Hierdoor lijkt het of de tuin met zijn bomen, struiken en vaste planten steeds meer op de achtergrond verdwijnt. Steeds vaker wordt er namelijk een echte buitenkamer ingericht met een prachtige zithoek en bijpassende accessoires. Ook de traditionele barbecue lijkt daarbij zijn langste tijd te hebben gehad. Deze wordt meer en meer verdrongen door de meest luxueuze buitenkeukens. Bij de meeste buitenkeukens kunnen volwaardige maaltijden bereid worden en is er zelfs sprake van een aanrechtblad en spoelbak.

De markt voor buitenkeukens lijkt dan ook elk jaar weer meer te groeien. Eenvoudige buitenkeukens tot hele luxe overdekte exemplaren, koken op hout, gas of elektrisch. Alles is mogelijk, aan u de keuze.

De nieuwe buitenkeuken

Met de nieuwste modellen buitenkeukens kan bijna alles buiten bereid worden. Ze worden steeds groter, completer én gebruiksvriendelijker. De merken Barbecook, Boretti, Brada, Broil-King, Campingaz, Coleman, Grandhall, Luxius, Patton en Weber hebben allemaal één of meerdere modellen in hun assortiment.

 

Buiten eten bij elk weertype

De meeste buitenkeukens worden geplaatst op een veranda of onder een overkapping. Hierdoor kan ook bij iets minder weer al buiten gegeten worden. Op een windstille plek is het al vroeg in het jaar goed toeven. Een vuurkorf of terrasverwarmer kan helemaal zorgen voor een aangename omgeving.

Buitenkeuken op gas

Over het algemeen werken de aangeboden buitenkeukens op gas. Gas is direct op temperatuur en eenvoudig te regelen. Hiermee wordt het bereiden van eten wel erg eenvoudig én bovendien volledig vergelijkbaar met de binnenkeuken.

Soms zijn de buitenkeukens zelfs nog luxer dan de eigen keuken binnen. De luxere modellen beschikken namelijk ook nog eens over een ingebouwde grill en/of een ingebouwde wokbrander.

Om de sfeer en dan in het bijzonder de speciale geur van barbecueën te benaderen, zijn er modellen waar speciale geurschaaltjes gebruikt kunnen worden. Deze schaaltjes worden onder het grillrooster geplaatst en verspreiden zo een heerlijke geur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geur van kruiden.

Samenstelling buitenkeuken

De buitenkeukens worden samengesteld uit hoogwaardige en duurzame materialen. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat de keukens het hele jaar door buiten staan.

Om het materiaal toch enigszins te beschermen tegen de weersinvloeden van buiten af, worden er speciale afdekhoezen bijgeleverd of zijn apart te koop.

Er zijn klassieke en moderne modellen buitenkeukens op de markt en de gebruikte materialen verschillen van hout tot RVS.

Veel buitenkeukens zijn opgebouwd uit verschillende modules en kunnen dus naar eigen wens en behoefte worden samengesteld en eventueel later nog worden uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *